Büyükşehir’in Mahalle Meclisleri Sürüyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları kapsamında Şeyh Şamil, Rauf Orbay, Kaşgarlı Mahmut ve Gazali mahalle muhtarları ve sakinleriyle bir araya geldi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarının katıldığı programda muhtarların ve vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Tahir Akyürek, programların 60 mahallede yapıldığını hatırlatarak, amaçlarının 2012 yılı sonuna kadar tüm mahalleri ziyaret etmek olduğunu söyledi.

Hizmetler hakkında da bilgiler veren Başkan Akyürek, “Selahaddin Eyyubi Tepesi bölgesinde Mümine Hatun Hanımlar Lokali yapılması ile ilgili ihale süreci başlatıldı ve proje kısa sürede tamamlanacak. Konya’daki 5. Hanımlar Lokali’ni bu bölgeye kazandırıyoruz” dedi.

Başkan Akyürek, mahalle sakinlerinin Selahaddin Eyyubi Tepesi’nde Ramazan ayında kültürel etkinliklerin yapılacağı güzel bir ortam oluşturulması ile ilgili taleplerini de ilgili daire başkanlıklarının incelemesini istedi. Çocukların da taleplerini dinleyen Akyürek, anlatılan konular ve taleplerin mutlaka incelenerek geri dönüş yapılacağını dile getirdi. Muhtarların mahalleleri ile ilgili taleplerini de anlattığı programda, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, bölgede yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi .
Kaynak: İHA