Rus Kadın, Kızdığı Noter Memurunu Silahla Rehin Aldı

Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti'nde, noter memurunun davranışına kızan 68 yaşındaki emekli kadın, yanında taşıdığı tabanca ve bomba süsü verilmiş eşyalarla binadaki çalışanları rehin aldı.

Kadının etkisiz hale getirilmesi an be an kameraya yansıdı. Tataristan'ın başkenti Kazan'da, miras paylaşımıyla ilgili noterden istediği kağıdı alamayan Fayrullina isimli kadın, 6 katlı binanın ilk katında bulunan noter ofisine sahte bomba ve tabancayla girdi. Çalışanları rehin alan emekli, binayı elindeki bombayla havaya uçurmakla tehdit etti. Kadın elindeki bombanın saatli olduğu hususunda da yetkilileri uyardı. Binadan tüm vatandaşlar tahliye edildi. Bölgeye gelen özel güvenlik görevlileri kadını etkisiz hale getirdi. Yapılan araştırmada kadının üzerinde bomba olmadığı ortaya çıktı. Polis yetkilisi, "Çantasında bomba süsü verilmiş bir takım eşyalar vardı" açıklamasında bulundu. Vakayla ilgili soruşturma başlatıldı. Tataristan İçişleri Bakanlığı, emekli vatandaşa 15 yıla kadar hapis cezası verilebileceğini belirtti.

Ria Novosti ajansına konuşan kadının kızı, "Noter memuru miras hakkı belgesi için annemden 250 bin ruble kopardı. Annem de sinir krizi geçirdi. Bu saldırıyı yapmakla kamuoyunun dikkatini çekmek istedi" iddiasında bulundu .