Oyuncu Kızmaz: Torna Tesviye Okudum Şuan Oyuncuyum

Dizi oyuncusu İlker Kızmaz, lisede torna tefsiye okumasına karşın bugün oyunculuk yapmasının sebebini hedeflerindeki değişiklik olarak değerlendirdi.

Hatay Kadın Girişimciler Derneği’nin yürüttüğü “Asi’nin Kızları Okuldan Hayata” adlı proje etkinliklerine ünlü desteği sürüyor. Son olarak proje öğrencileri ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ dizisinin Soner karakteri Mete Horozoğlu ile Aşk-ı Memnu dizisinin Nihat karakteri İlker Kızmaz ile bir araya geldi. Antakya Yıldız Selahattin Mıstıkoğlu Kız Meslek Lisesi öğrencileri ile yürütülen poroje kapsamında düzenlenen ‘Biz de meslek liseliyiz’ adlı panele Mete Horozoğlu, İlker Kızmaz ve yaşam koçu Aysim Altay katıldı.

Meslek lisesi mezunu olan Horozoğlu ve Kızmaz, okul ve meslek tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.
Meslek lisesinde okumanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyen oyuncu Horozoğlu, “Lisede aldığım eğitim muhasebe üzerineydi. Şu andaki mesleğimle bir ilgisi yok gibi gözükse de ben aldığım eğitimin katkılarını gördüm. En azından hangi işi yaparsam daha mutlu olurumun muhasebesini gayet iyi yaptım ve şu anda sevdiğim işi yapıyorum.” dedi.

Oyuncu İlker Kızmaz da lisede torna tesviye okuduğu halde bugün oyunculuk yapmasının sebebini hedeflerinde değişiklik yapmak olarak açıkladı.

Meslek lisesinde okuyarak hayata daha çabuk atıldığını anlatan Kızmaz, 26 iş kolunda edindiği deneyimleri oyunculuk yaparak değerlendirdiğini ifade etti.

Kızmaz, “Hedefleriniz yön değiştirebilir yeter ki hayalleriniz olsun ve o hayale ulaşmak için çok çalışın.” dedi.