Lefkoşa Türk Belediyesi’nde Başkan ve Meclis Üyelerine 90 Gün Mecburi İzin

KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da aşırı istihdam, plansız gelişme ve diğer sorunlar nedeniyle başlayan ve aylardır süren kaos, dün bakanlar kurulu kararı ile yeni bir safhaya girdi.

Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları ve Belediye Meclis üyeleri zorunlu izine tabi tutulurken belediyenin yönetimi Lefkoşa Kaymakamlığı’na devredildi. KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Bakanlar Kurulu’nun Cemal Bulutoğluları ve Belediye Meclis üyelerini 90 gün süre ile zorunlu izne gönderen yasa gücünde aldığını kararnameyi değerlendirdi. Başbakan Küçük, bir kabulü sırasında yaptığı açıklamada Savcılıktan görüş alarak yasa gücünde bir kararname ile Lefkoşa halkının yaşadığı sıkıntıları ve Lefkoşa Türk Belediyesi’nin hizmet verme tıkanıklığını aşma yönünde bir karar ürettiklerini söyledi.

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları’nın karar sonrası yaptığı seçilmiş bir başkan olduğu ve yargıya gideceği şeklindeki açıklamalarını nasıl değerlendirdiğine yönelik bir soruya ise Küçük, Bulutoğluları’nın sözlerine saygısı olduğunu ancak hükümetin yaptığı icraatın yasal bir icraat olduğunu söyledi.

İflas halinde olan belediyenin çalışanları, maaşlarını düzenli alamadıklarından aylardır başta çöp toplama olmak üzere belediye hizmetlerini yerine getirmiyorlar. Belediye Emekçileri Sendikası’nın çeşitli eylemleri de başta halk tarafından destek görürken, bu destek öfkeye dönmüş durumda bulunuyor. Çöpler 40 dereceye varan sıcaklık nedeniyle de mikrop ürettiklerinden kaymakamlık kanalı ile bir özel firmaya toplattırılmaya çalışılıyor.

Öte yandan; Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana, çalışmalara başladıklarını diyalogla sorunları çözeceklerine inandığını söyledi.

Kaynak: İHA