Berat Kandili Programına Vatandaşlar Büyük İlgi Gösterdi

Samsat Müftülüğü tarafından, Berat Kandili dolayısı ile Safvan Bin Muattal Türbesi'nde düzenlenen kutlama programı büyük ilgi gördü.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir açılış konuşması yapan Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak, Savfan Bin Muattal gibi bir sahabenin bulunduğu topraklarda program yapılmasının önemine işaret etti.

Albayrak, şöyle konuştu:

''Safvan Bin Muattal gibi bir sahabenin bu topraklarda olması çok büyük avantaj. Bu mübarek topraklarda düzenlenen etkinliklere bazen 50-60 bin insan gelmektedir. Bunun nedeni ise ülkemiz sınırları içerisinde bulunan iki sahabe türbesinden bir tanesinin burada yer almasıdır. Burada en kısa sürede gerekli çalışmalar yapılarak örnek bir mekan haline getirilecektir.

Proje dahilinde 3 bin metre kare büyüklüğünde bir cami, bin 500 öğrenciyi barındıracak bir eğitim yurdu ve şehitlik meydanı inşa edilecek. Bu proje, 25 milyonluk bir proje. Bunun yürütülmesi için kesinlikle hayırseverlerin desteği gerekmektedir.''

Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise şunları dile getirdi:

''Bu kutsal topraklara gelen siz değerli ziyaretçilerin ve tüm Müslümanların kandilini kutluyorum. Allah ziyaretinizi kabul etsin. Her bölgenin bir değer unsuru vardır. Adıyaman bölgemiz sahabe bölgesi olarak anılmaktadır. Bizler için bu çok önemlidir. Çünkü bizler diğer dünyada haşır olduğumuzda bu gibi zatlar bizlere önderlik edecektir. Ben kandil münasebetiyle düzenlenen bu programın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Dünyada ve ülkemizde kanayan bir yara olan kan ve gözyaşların Son bulmasını diliyorum. İnşallah Müslümanların içinde bulunduğu esaret Son bulur ve barış tüm dünyaya hakim olur.''

Şanlıurfalı Aziz Hoca ise gecenin önemi ve hakkında bilgilere verdikten Sonra Müslümanların bu gecede çok dua etmesi gerektiğini anlatan konuşmayı yaptı.

Program Sonunda kısa bir açıklama yapan Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı da, Beraat Kandili'nin önemine işaret etti ve tüm vatandaşların ve İslam aleminin gecesini kutladı.

Program okunan Kürtçe mevlit ve ilahiler ile Son buldu.

Muhabir: İsmail Kaya

Yayıncı: Mehmet Öztaş
Kaynak: AA