Türk Semazenler İzleyenleri Büyüledi

Mısır'da bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Sema Müzikleri Festivali'ne onur konuğu olarak katılan Türk semazenler, Mısır'ın başkenti Kahire'de özel bir gösteri sundu.

Festivalde Türkiye'yi temsil eden Afyon Kocatepe Üniversitesi Destar Sema Grubu'nun, Kahire Operası'ndaki sema gösterisini Mısırlılar büyük beğeni ve ilgiyle izledi.

Gösteriye, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği Müsteşarı Asib Kaya, Kahire Konsolosu Ekrem Akkoyunlu'nun yanı sıra çok sayıda Türk ve Mısırlı davetli katıldı.

Semazenlerin gösterisi ve ilahi dinletisi, Mısırlı seyirciler tarafından uzun süre ayakta alkışlanırken, Destar Sema Grubu'nun festival boyunca Kahire ve İskenderiye kentlerinde ikisi özel olmak üzere 7 ayrı gösteri gerçekleştireceği bildirildi.

Türk ekibinin gösterilerine büyük bir zevk ile sponsor olduklarını belirten Kahire Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Süleyman Sezer, ''Festival etkinlikleri çerçevesinde Mısır'da sema gösterilerinin yanı sıra Osmanlı Hoşgörü Fermanları ile ebru sergileri açtık'' diye konuştu.

Türk semazenlerin gösterisini izleyen Mısırlı Ghada Muhammed, Türkiye'ye has sema gösterisini ilk kez izlediğini ifade ederek, gösterinin ve ilahi dinletisinin kendisini mistik bir atmosfere götürdüğünü söyledi.

Muhabir: Mehmet Kemal Firik

Yayıncı: Ömür Üzelce
Kaynak: AA