İçişleri Bakanı Şahin: Dostluk içinde yaşamalıyız

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Çok az sayıda da olsa birtakım insanlar, yurdumuzun içinden, dışından bir araya gelerek bu ülkede dostluk, kardeşlik adına huzur ve güven içinde buluşarak, hayatı paylaşmak, hayatı insanca yaşamak ve medenice yaşamak çabası yerine, başka tercihler içinde'' dedi.

Bakan Şahin, daha önce kaymakam olarak görev yaptığı Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde, belediye ve Asarcık Köyü Derneği tarafından fuar alanında ortaklaşa düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Bakan Şahin, iftar yemeğinden önce Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve AK Parti Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü ve Mustafa Gökhan Gülşen ile vatandaşların sofralarını dolaştı.

Şahin, yemekten sonra yaptığı konuşmada, daha önce Devrekani'de kaymakam olarak görev yaptığını belirterek, burada çok güzel günler yaşadığını söyledi.

Helikopter ile Devrekani'ye geldiğinde, havanın yağışlı olması nedeniyle ''belediye başkanının insanların toplanmayacağı yönündeki endişelerinin'' olduğunu aktaran Şahin, alanda toplanan vatandaşların bu endişeyi ortadan kaldırdığını söyledi.

Devrekani'deki bu küçük buluşmanın 75 milyonluk büyük Türk milletinin birliğinin, beraberliğinin, vatan sevgisinin ve yurt sevgisinin en büyük ifadesi olduğunu aktaran Şahin, şöyle konuştu:

''Bu buluşma Hatay'dan Kastamonu'ya, Muğla'dan Ardahan'a, Edirne'den Hakkari'ye yurdumuzun her köşesinde, her yöresinde insanımız tarafından yapılıyor, gerçekleştiriliyor. Öte taraftan çok az sayıda da olsa birtakım insanlar, yurdumuzun içinden, dışından bir araya gelerek bu ülkede dostluk, kardeşlik adına huzur ve güven içinde buluşarak, hayatı paylaşmak, hayatı insanca yaşamak ve medenice yaşamak çabası yerine, başka tercihler içinde. Ülkede bölme, kan dökme, huzuru bozma yolunda çaba sarf ediyorlar. İyiliğin ve kötülüğün yeryüzündeki mücadelesi bugün değil, insanlığın yaratılışından itibaren vardır ve kıyamete kadar da var olacaktır. Önemli olan kötülüğün, kan dökücülüğün, haksızlığın, adaletsizliğin, zulmün yanında olmayıp, iyiliğin, kardeşliğin, sadakatin, samimiyetin, insanların yanında, milliliğin ve milli değerlerin yanında olabilmektir.

Bu ülkenin büyük çoğunluğu, her zaman her yerde, sağ duyudan yana, iyilikten yana, dostluktan yana, halktan yana, hukuktan yana, inançtan yana olmuştur ve bugün de böyledir. İspatına ihtiyacı olanlara, fazla uzaktan deniz getirmeye gerek yok. Merak edenler, işte burası Devrekani, işte burada da Kastamonu'nun, yöremizin çok güzel asil insanları var. İnadına burada. Yağmur yağsa da hava soğusa da burada. Birlik, kardeşlik, inanç ve töre için burada. İnsan sevgisi için burada. Ve hepsini bize sağlayan Yüce Allah'a imanımız için burada. İyi ki buradasınız ve herkese örneksiniz.''

Bakan Şahin'e konuşmasının ardından Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Ali Ustaoğlu tarafından plaket takdim edildi.

Ayrıca, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Ferda Yahni Kapan tarafından, Bakan Şahin'e kara kalem çalışmasıyla yapılan portresi hediye edildi.

Bakan Şahin, iftarın ardından Merkez Camisi'nde teravih namazını kıldıktan sonra, bir kıraathanede vatandaşlarla sohbet etti.

Muhabir: Sinan Özmüş

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA