EXPO 2020 İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Tanıtılacak

İzmir EXPO 2020 Derneği Başkanı Bülent Kökten, İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)'nın, EXPO'yu İzmirlilere tanıtmak için çok uygun bir alan ve fırsat olduğunu söyledi.

Kökten, Başkan Yardımcısı Bahadır Şengören, Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Şentürk, İZFAŞ Genel Müdür Vekili ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Üyesi Mehmet Şakir Örs'ü ziyaret etti.Derneğin EXPO 2020 adaylık sürecinde halk olarak, sivil toplum olarak ne yapabileceği düşüncesiyle kurulduğunu belirten Kökten, "Dernek olarak İEF'de yer almayı, özellikle genç kuşaklara ulaşmayı istiyoruz." dedi.

EXPO 2020 hedefinin 7'den 70'e bütün İzmir halkına yaygınlaştırılması gerektiğinin önemini vurgulayan Genel Müdür Vekili Örs ise İEF'de İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile ortak bir EXPO tanıtım alanı oluşturmayı planladıklarını, bu alanda İzmir EXPO 2020 Derneği'ne yer vermekten mutlu olacaklarını söyledi.

Örs, "Derneğin çıkış noktası çok güzel ve zamanında yapılan bir girişim. Kamusal kurum ve kuruluşların yanısıra sivil toplum örgütleriyle yapılacak çalışmalar da çok önemli; İzmirlilere EXPO’nun ne olduğu anlatmak, farkındalık yaratmak gerekiyor. EXPO 2020 hedefini içselleştirerek, kentin olmazsa olmaz coşkusunu, heyecanını tüm İzmirlilere yerleştirmeliyiz." şeklinde konuştu.

EXPO 2020 hedefinin geniş kitlelere yaygınlaştırılması ve bu konuda halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini de kaydeden Mehmet Şakir Örs, İzmir'in adaylık sürecini en verimli şekilde değerlendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi .