Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç Yat Turu Yaptı

TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın’ın Kurucaşile ilçesi Kurucaşile Belediyesi ve Kurucaşileli bir işadamının ortaklaşa düzenlediği iftar yemeği öncesinde Kurucaşile’de ailesi ve teşkilat mensupları ile birlikte yat gezisinde bulundu.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kurucaşile’de 400 yıldır ahşap yat ve tekne imalatı yapılan bir ilçe olduğunu belirtti.

Tunç yaptığı açıklamada, “Kurucaşile Bartın’ın ilinin sahillerinde ki içlerinden biridir. Kurucaşile 1957 tarihinde ilçe olmuştur. Şirin bir sahil ilçesidir. Osmanlıdan bu tarafa yaklaşık 400 yıldır ahşap yat ve tekne imalatı yapılan bir yerdir. Atölyelerde geleneksel bir imalat söz konusudur. Tabi bunun daha da geliştirilmesi noktasında belediyemiz ile ortaklaşa çalışmalarımız var. Kurucaşile’de ahşap yat ve tekne imalatının yapılabildiği organize bir sanayi bölgesi olsun istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı Son aşamaya getirdik. Birde çok programlı lisede ahşap yat ve tekne bölümü vardı.

Kurucaşile’nin en önemli sorunu yol sorunuydu. Bununla ilgili 2009 yılında Ulaştırma Bakanlığımız Kurucaşile ilçesine gelmişti. Burada yol sorununun çözüleceği noktasında müjdeler vermişti. 2010 yılında programa alındı. 2011 yılında da ihalesi yapıldı. Bartın, Amasra ve Kurucaşile yolu inşaat çalışmaları başladı.

Yol 54 kilo metre bunun 21 kilometresi tünel şeklinde olacak. Şu anda tünellerin çalışması başladı.

Kurucaşile ilçesine Bartın’dan yaklaşık 1 saat gibi bir süre geliyoruz. Tüneller açılıp yeni yol yapıldıktan Sonra Bartın Kurucaşile arası 15-20 dakikalık bir yol haline gelmiş olacak. İlçe Kaymakamımıza ve Belediye Başkanına burada yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından Milletvekili Yılmaz Tunç, ailesi birlikte yata binerek denizin keyfini çıkardı .
Kaynak: İHA