MHP'li Vekilden Polislere Psikolojik Destek Önerisi

MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, polislerin son günlerde vatandaşlara karşı şiddet kullanma eğilimlerinin arttığını belirterek, İçişleri Bakanlığından polisler için psikolojik destek verilmesini istedi.

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yazılı olarak cevaplandırılması için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Milletvekili Bulut, son günlerde bazı polislerin vatandaşlara şiddet kullanma konusunun görsel ve yazılı basında geniş yer bulduğunu ifade etti.

Son olarak bir polis dayağı iddiasının da Trabzon'dan geldiğini belirten Bulut, konu ile ilgili çeşitli illerde de polislerin şiddeti ile ilgili haberlerin her geçen gün arttığını, bazı polislerin gereğinden fazla güç kullandığının gözlemlendiğini kaydetti.

Bazı polislerin uyguladığı şiddet konusunda Bakanlığın almış olduğu tedbirleri İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e soran Ahmet Duran Bulut, İçişleri Bakanı Şahin'e, "Bazı polislerin uyguladığı şiddet konusunda Bakanlık ne tür tedbirler alacaktır? Bu olaylara karışan polisler hakkında ne tür cezai işlemler uygulanmıştır? Konuların ciddi olarak araştırılarak polislerimizin psikolojik olarak desteklenmesi konusunda Bakanlığın yapmış olduğu çalışmalar nelerdir?" sorularını yöneltti .
Kaynak: İHA