İl Genel Meclis Başkanı’ndan Proje Çağrısı

Karabük İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, vatandaşlardan Karabük’ün gelirini artıracak projeler üretilmesini istedi.

Karabük İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, Özel İdare Genel Sekreterliği’nden başka bir göreve atanan Mehmet Uzun’un yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne atanan Hakan Eski’nin Çarşamba günü görevine başlayacağını belirten Özcan, “Özel İdare Genel Sekreterimiz Mehmet Uzun ile 6 yıldır birlikte çalışıyoruz. Kendisiyle bir rahatsızlığımız olmadı, görev değişiklikleri normal. Bizlerde zaman gelecek değişeceğiz. Yeni gelecek arkadaşımız da iyi bir arkadaşımız. İlimize ataması yapıldı. Çarşamba günü görevine başlayacak. Yeni gelen arkadaşımıza hayırlı olsun diyorum. Karabük için iyisi olur. Hakan Bey sisteme yabancı bir arkadaş değil. Yeni gelen arkadaşımıza da elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. KARDEMİR özelleşirken o zamanki Kaymakamlığı bir metre bir yer bırakmamışlar. Keşke bırakılabilseydi de bizde vatandaşımıza hizmet sunabilseydik. Ama bu keşkeler artık bitti. Bizim dertlenme gibi bir lüksümüz yok. Biz çözüm makamıyız. Biz her gün ne gibi bir çıkış yolu bulabiliriz. İlimizin yararına, ilimizin kazanması için ne yapabiliriz, ilimize ne gelir getirecek bunları düşünüyoruz. Taş ocakları açalım, kaynak suları bulalım, bizim bölgemizde maden ocağı yok. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda önümüzdeki dönemlerde atılımlarda bulunacağız. Biz bu gelir eksikliğimizi Mehmet Ali Şahin ve milletvekillerimizin vasıtasıyla ikili görüşmeler yaparak kaynak aktararak gidermeye çalışıyoruz. Buda her zaman mümkün olmuyor. Bu ilave kaynaklarla bütçemizi yukarıya çıkarmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da akıllarında bir proje varsa, şöyle bir sistem, şöyle bir yatırım yapıp da İl Özel İdaresi de destek versin derlerse bizde elimizden geleni yaparız, ilimizin sıkıntısını gidermek hepimizin görevi” dedi.

İsminin belediye başkanlığı için geçmesini de değerlendiren Özcan, “Bana da soruyorlar bizi buralara yakıştıran vatandaşlarımıza, arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Benim ismim geçen dönem milletvekilliği için de geçmişti. İsmimiz her yerde geçiyor diye bizim de belediye başkanı olacağımız söz konusu değil” diye konuştu .
Kaynak: İHA