Almanya'da İslam Din Dersi Öğretmenliği Bölümüne Rekor Başvuru

Almanya'nın Münster Üniversitesinin İslam Din Dersi Öğretmenliği bölümüne rekor derecede yüksek öğrenim başvurusu yapıldığı bildirildi.

Kuzey Ren Vesfalya eyaletinde önümüzdeki yıldan itibaren okullarda İslam Din Dersi'nin verilecek olmasının bu bölüme öğrencilerin ilgisini artırdığı tahmin ediliyor. 2012/2013 kış sömestri için Münster Üniversitesinin İslam Din Bilgisi bölümüne 418 başvuru yapıldığı haber verildi.

İslam Teoloji Merkezi Başkanı Mouhanad Khorchide, adayların artık somut meslek perspektifleri olduğunu ve başvuru sayısının ilgiyi ve Münster Üniversitesi'ne güveni ortaya koyduğunu söyledi.

Bu merkezde toplam dört profesörün öğrencileri farklı okul tiplerine göre İslam Din Dersi için eğitecekleri belirtiliyor. Öğrencilere ‘İslam Din Pedagojisi’, ‘Kelam, İslam Filozofisi ve Mistik’i’, ‘Kuran ve Tefsir’ ve ‘Fıkıh’ dersleri verilecek. Başvuran 418 öğrenciden sadece 120’sinin bölüme alınacağı kaydedildi. Rektör Yardımcısı Dr. Marianne Ravenstein, amaçlarının İslam Teleoji Merkezinin kapasitesini daha da artırmak olduğunu söyledi.

Münster Üniversitesi, 2004 yılından beri İslam Din Dersi için öğretmen yetiştiriyor .