Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a Gelişinin 93. Yıldönümü Nedeniyle Tören Düzenlendi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 93. yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Aziziye ilçesindeki Şehitlik Parkı'nda başlayan ve Atatürk'ün şehre giriş yaptığı tarihi İstanbulkapı önünde devam eden törene, Vali Sebahattin Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin canlandırılmasının ardından, protokol üyeleri tarihi İstanbulkapı'dan geçerek kortej halinde Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Ahmet Küçükler, burada yaptığı konuşmada, 3 Temmuz'un tarihi açıdan çok büyük bir öneme sahip olduğunu ve bu günün Türk milletinin yeniden şahlanışa geçmesine şahitlik ettiğini söyledi.

Bağımsızlık mücadelesinin 3 Temmuz'da başladığını belirten Küçükler, şöyle konuştu:

''Erzurum Kongresi'ne giden yolda atılmış çok önemli adımlardan birisi olarak kabul ettiğimiz 3 Temmuz günü, bir milletin yeniden şahlanışına ve bağımsızlığa giden yolda her türlü engelin aşılmasına şahitlik etmiştir. Çünkü, ülkenin kaderini belirleyen Erzurum Kongresi ve ardından toplanan Sivas Kongresi, 3 Temmuz'da Erzurum'da doğan istiklal güneşinin ve bu günde başlatılan kutlu mücadelenin bir eseridir. 3 Temmuz'da başlayan bağımsızlık mücadelesi sürecinde bu şehirde yakılan kurtuluş meşalesi, vatan toprağının dört bir yanını sarmış olan esaret çemberini paramparça etmiş, milletimizin önünde yepyeni ufuklar açmıştır.''

Törende, şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sunuldu.

Havuzbaşı'ndaki törenin ardından Öztürk ve beraberindekiler, Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Muhabir: Selami Küçükoğlu / Muharrem Aksakallı

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA