Ak Parti Bursa İl Başkanı Yalçın'dan, Mhp İl Başkanı Toktaş'a Ziyaret

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, 13 Mayıs'ta gerçekleştirilen kongrede göreve seçilen MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş'a kutlama ziyaretinde bulundu.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş'ı ziyaret etti.

Sedat Yalçın, ziyaretteki konuşmasında siyasi partilerin Türkiye'nin menfaati doğrultusunda bir hizmet yarışı içerisinde bulunan unsurlar olduğunu vurgulayarak, ''Bu hizmet yarışında, ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve Türkiye'nin her alanda olabilecek en üst seviyeyi yakalayabilmesi için tüm gücümüzle çaba gösteriyoruz. Bu noktada partilerdeki karşılıklı iletişiminin çok önemli olduğuna inanıyoruz'' dedi.

Türkiye'nin önemli dönüşüm çalışmalarını sürdürdüğü bu dönemde MHP'nin de sürece çok önemli katkılar vereceğine inandığını söyleyen Yalçın, şöyle konuştu:

''Ülkemiz bir imparatorluğun devamı olması nedeniyle önemli tarih deneyimine ve kültür birikimine sahip. Sıradan günlük meseleleri çok büyütmeden, tarihimizden aldığımız güçle kısa sürede çözebiliriz. Birliğimizi pekiştiren çalışmaları yürütürken muhalefet partileriyle de işbirliği içerisinde olarak, onların görüşlerini de dikkate alan bir anlayışla, biz de Bursa'da çalışmalarımızı yürütmek istiyoruz.''

Kentsel dönüşüm konusuna da değinen AK Parti İl Başkanı Yalçın, ''Bursa'da yürütülecek kentsel dönüşüm faaliyetleri, kentin kimliğini ve sosyal boyutunu dikkate alarak yapılmalı. AK Parti olarak toplumun yararına partiler üstü bir çalışma yapmak istiyoruz. Bu çalışmaya MHP'nin de mutlaka katkı vereceğine inanıyorum'' diye konuştu.

MHP İl Başkanı Hasan Toktaş ise parti olarak kentsel dönüşümü önemsediklerini, özellikle yüzde 70'i kaçak yapılardan oluşan Bursa'da bu dönüşümün çok sağlıklı bir şekilde yapılmasını gerektiğini belirterek ''Kentsel dönüşüme MHP olarak 'Evet' diyoruz ama siyasal ve üniter yapıdaki dönüşüme de karşı duruyoruz. Siyasi partiler olarak Bursa'nın marka kent olabilmesi için ortak aklı ortaya koymamız gerekiyor'' dedi.

Kaynak: AA