İsmet Yılmaz ve Egemen Bağış Sivas Platformu İftar Yemeğine Katıldı

AB Bakanı Egemen Bağış ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Platformu tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Sivas Platformu tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeğine Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem, Sivas Belediye Başkanı Doğran Ürgüp ve Sivas Valisi Ali Kolat ile çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte konuşma yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Sivas doğudan batıya, kuzeyden güneye, Türkiye’nin hem coğrafi manada hem kültürel ve toplumsal manada kalbidir, özetidir, merkezidir. Sivaslı demek memleketin bütün hesabı kendisinden sorulan kişi demektir. Bu sorumluluk hissinin de doğal bir sonucudur. Biz kendimizi memleketin sahibi sayarız. Buda memleket sevgisindendir” dedi.

Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’ın Sivas’ın kültürel değerlerini çok güzel anlattığını ifade eden AB Bakanı Egemen Bağış ise, “İsmet bey Sivas’ın bu ülkeye katkılarını, değerlerini çok güzel anlattı. Ama inanın bana, buradan bakıldığındaki görünen tabloda o kadar güzel anlatıyor ki Sivas’ın o bütün zenginliklerinin bir arada olması Türkiye’de gerçekten birlik ve beraberliğimizin bize neler kazandırabileceğini sizler burada verdiğiniz bu tablo ile ortaya koyuyorsunuz” şeklinde konuştu.