Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Adı Artık Devasa Yatırımlarla Anılıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2012’yi ‘Yatırım Yılı’ ilan etti.

Erzurum’un dört bir yanında hayata geçirilecek olan yatırımlar, sosyal, kültürel ve ticari yönden şehre yepyeni bir çehre kazandıracak. Çevre yatırımlarından üretime, sosyal ve spor amaçlı yatırımlardan kültürel amaçlı tesislere varıncaya kadar çok sayıda projeyi hayata geçirecek olan Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’u dev yatırımlarla buluşturacak.

“Kültür Yolu Projesi”, “Atık Su Arıtma Tesisi Projesi”, “Aziziye Katlı Otopark”, “Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı”, “Entegre Et Tesisi”, “Hurdacılar Sitesi”, “Kamyon-Tır Garajı ve Nakliyeciler Sitesi”, “Kayakyolu Spor Kompleksi”, “Havuzbaşı Kent Meydanı”, “Şehirlerarası Otobüs Terminali”, “Sanayi İş Merkezi” ve “Semt Pazarları” gibi çok sayıda projeyi öncelikli yatırım programına alan Büyükşehir Belediyesi, “Hastaneler Caddesi Rekreasyon Alanı” ve “Olimpiyat Parkı Projesi” ile Erzurum’un vitrinini değiştirecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un Son birkaç yıl içerisinde yapılan belediye yatırımlarıyla yepyeni bir imaj kazanmaya başladığını söyledi.

Erzurum’un, artık devler liginde koşmaya başladığını ifade eden Başkan Küçükler, “Devler liginde koşan bir şehre, devasa yatırımlar yakışır. Yatırımlarımızdan önemli bir kısmını zaten tamamladık, geriye kalanları da yeni projelerle eşzamanlı olarak hayata geçireceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YATIRIM ÜSTÜNE YATIRIM YAPACAK…
Yeni sezona yapımına geçtiğimiz yıllarda başlanan yatırımları tamamlama amaçlı çalışmalarla start verdiklerini anımsatan Başkan Küçükler, sırada daha birçok yatırımın bulunduğunu belirtti.

“Kayakyolu Spor Kompleksi” ile Erzurum’da yine bir ilki başaracaklarının altını çizen Başkan Küçükler, “Yatırımlarımız bunlarla sınırlı kalmayacak. Türkiye’nin yüzünü ak eden bu şehre, ‘Entegre Et Tesisi’ni, ‘Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni, ‘Hurdacılar Sitesi’ni, ‘Kamyon-Tır Garajı ve Nakliyeciler Sitesi’ni, ‘Mahrukatçılar Sitesi’ni, ‘Sanayi İş Merkezi’ni ve ‘Semt Pazarları’nı armağan edeceğiz. Bir yandan Atık Su Arıtma Tesisi Projemiz devam ederken, diğer yandan Erzurum’a ‘Kültür Yolu’nu kazandıracağız. Ayrıca Havuzbaşı Kent Meydanımız da, önemli çalışmalarımız arasında yer alıyor” diye konuştu.

Adı geçen yatırımların tamamının ayakları yere basan ve Erzurum’un ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanmış projeler olduğuna dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’da sadece ticari yaşama yönelik yatırımlarla yetinmeyeceğiz. Yeni yaşam alanları oluşturarak, Erzurum’un vitrinini yeniden şekillendireceğiz. Hastaneler Caddesi’nde hizmete sokacağımız Rekreasyon ve Yaşam Alanı, eski fuar alanında hayata geçireceğimiz Olimpiyat Parkı ile kentimize görsel bir güzellik kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: ERZURUM’UN YARINLARINI DÜŞÜNEN HERKESLE EL ELEYİZ…
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Aziziye Katlı Otoparkı ile büyük ölçüde çekidüzen verilecek olan trafik akışına, şehrin muhtelif noktalarında da çözüm getireceklerini kaydetti.

Saray Bosna ve İstasyon caddelerine şehir merkezine yaraşır bir formda semt pazarları kuracaklarını vurgulayan Başkan Küçükler, “Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı bu yatırımlar, her kesin ve her kesimin ihtiyacını karşılamaya yönelik olacak. Bir yandan kentin tarihi ve kültürel yapısını gün yüzüne çıkarırken, diğer yandan da çağdaş çizgilerle şehrimizi yeniden tasarlayacağız.” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un yarınlarını düşünen herkesle el ele, gönül gönüle yürümeye devam edeceklerine işaret ederek, “Şehri mübarek Erzurum’a ve çok kıymetli hemşehrilerime hizmet etmek, bizim için övünçlerin en büyüğü olsa gerek.” ifadesini kullandı .
Kaynak: İHA