Sanayicinin Beklediği Köprü Tamamlanıyor

Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı devam eden köprü, 30 fabrikanın Avrupa’ya açılan köprüsü olacak.

OSB’de bulunan 30 fabrikanın ulaşım ihtiyacını karşılayacak olan köprünün yapımı devam ediyor. Köprü yapımında incelemelerde bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Özel İdaresi Sekreteri İbrahim Kayış ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, köprünün Bartın sanayicisini Avrupa’ya bağlayacağını ifade etti.

İnceleme sırasında OSB Müdürü Ferruh Harçvuran, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ve Mescier firması sahibi Sabri Mesci de hazır bulundu. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın OSB’ye yapılan yeni köprünün OSB ve civar köylere fayda sağlayacağını belirterek şöyle konuştu: “Bartın Organize Sanayi Bölgesi teşvik yasasından sonra tabi doldu. 30 fabrika üretim yapıyor. Hemen OSB’nin yanındaki bin dönümlük alanı OSB’ye ilave etmek için çalışmalarımız devam ediyor. Çevre düzeni planında da 1/100.000 çevre düzeni planında da 400 hektarlık alanı da OSB için ayırmıştık. OSB’ye giden eski bir köprümüz vardı. Köprü ihtiyaca cevap vermediği için yeni bir köprü çalışması gerçekleştirdik. 140 metre uzunluğunda güzel bir köprü oldu. Köprü için iki milyon lira ödenek ayrıldı. Yeni köprümüz OSB’nin ve karşı taraftaki köylerimizin ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayacak. Şu an köprü ile çevre bağlantı yolları gerçekleştiriliyor. Köprü ile ilgili başta Başbakanımız olmak üzere Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a teşekkür ediyorum.”

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz ise, Organize Sanayi Bölgesi’nde köprü inşaatının devam ettiğini anlatarak şunları söyledi: "Uzun zamandır OSB’nin köprü sorunu olduğunu, OSB köprümüzün bir köy köprüsü olarak yapıldığını ve yakında bu köprünün çökeceğini, sivil toplum kuruluşu olarak ilin yetkililerine bildirdik. Bartın TSO olarak yeni bir köprünün yapılmasında görüş birliğine vardık. Bundan 8 ay önce temeli atılan bu köprü bitmek üzere, yakında açılışını yapacağız. Uzun zamandır mücadelesini verdik. OSB’de 30 fabrika var. 30 fabrikamızı bu köprü Avrupa’ya hatta dünyaya bağlayacaktır. OSB her geçen gün büyüyor, bundan sonra 30 fabrika daha yapılması düşünülmektedir.”
Kaynak: İHA