Karar okunurken Mehmet Haberal fenalaştı

Ergenekon davasında, CHP'li milletvekilleri Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un da aralarında olduğu sanıkların tahliye talebi reddedildi. Balbay, kararı, "Katiller dışarda, vekiller içerde" diyerek protesto etti.

Ergenekon davasında tutuklu yargılanan, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu sanıklara tahliye çıkmadı.

Balbay, Haberal, Başbuğ, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Veli Küçük'ün de aralarında olduğu sanıklar; 3. Yargı Paketi Kapsamı'nda tahliye talebinde bulunmuştu.

Davanın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye taleplerini karara bağladı.

Mahkeme, sanıklar hakkında 'kuvvetli suç şüphesini'nin devam ettiği' ve 'adli kontrolün yetersiz olacağı' gerekçesiyle tahliye taleplerini reddetti.

'KATİLLER ÇIKTI, BİZ İÇERDEYİZ'
Mustafa Balbay, duruşma salonunda bulunan sandalyelerin üzerine çıkarak, "Katiller dışarda, vekiller içerde. Bu yasanın yasanın kimin için çıktığı belli" diyerek kararı protesto etti.

HABERAL RAHATSIZLANDI
Haberal'ın mahkemenin ret kararını açıklamasının ardından rahatsızlandığı öğrenildi. Haberal, duruşma salonuna gelen sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası kendine geldi.

DURUŞMAYA 'PROTESTO' ARASI
Sanık ve izleyicilerin protestoları nedeniyle mahkeme, kararları açıklamayı durdurdu ve duruşmaya ara verdi.