MHP'li Yalçın: Bahçeli'nin Yurtdışı Ziyaretleri Kamuoyunda Olumlu Karşılanıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Ramazan Bayramı'nda Kerkük'e gerçekleştireceği ziyaretle ilgili spekülasyonlar üzerine açıklama yaptı.

Bahçeli'nin Balkan ülkelerine yaptığı ziyaretleri hatırlatan Yalçın, yaşadıkları ülkelerde varlık ve hukuk mücadelesi veren Türklere güç ve şevk katan bu ziyaretlerin Türkiye kamuoyunda da olumlu karşılandığını kaydetti.

Türk dünyasıyla yeniden kucaklaşma ve kaynaşma arzusunun tezahürü olarak ortaya çıkan bu arzunun devamı niteliğindeki ikinci bir ziyaretin de Ramazan Bayramı dolayısıyla Kerkük'e gerçekleştirileceğini dile getiren Yalçın, "Oldukça verimli bir Balkanlar gezisinin devamı niteliğindeki Kerkük programı, bir süredir MHP düşmanlığını ileri boyutlara vardıran ve partimizin müstakbel başarılarından rahatsız olan malum çevreleri kaygıya düşürmüştür. Ziyaretin güzergâhı ve ayrıntıları henüz netleşmeden, MHP'nin her hamlesini, her çıkışını eleştirmeyi marifet belleyen malum çevreler harekete geçmiştir. Bunların medyadaki, sosyal medyadaki temsilcileri, bir yığın laf kalabalığı ve süslü sözlerle peşin hükümlerini sıralamaya başlamışlardır." dedi.

Bahçeli'nin Kerkük üzerinden hücum edilmesinin sebebinin ise ziyaretin yapacağı bu büyük etkiyi sabote etmek ve partiyi karalamak olduğunu savunan Yalçın, kötü niyetli ve maksatlı çevrelerin dışında hiç kimsenin Bahçeli'nin Kerkük ziyaretini malayani ifadelerle yorumlamayacağının açık olduğunu ifade etti.

MHP'nin sadece Türkiye'de yaşayan Türk milliyetçilerinin partisi olmadığını, aynı zamanda Türk dünyasının umut bağladığı bir fikir ve siyaset hareketi olduğuna dikkat çeken Yalçın, "Dolayısıyla MHP'nin lideri, sadece Ülkücü Hareket'in değil, aynı zamanda bütün Türk dünyasının birliğini temsil etmektedir. O bakımdan partimizin Türk dünyasındaki gelişmelere ilgi duyması, sorunlarına gereken hassasiyeti göstermesi olağandır. Her şeyden önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kerkük’e gerçekleştireceği ziyaretin bu açıdan sembolik bir anlamı ve değeri vardır." diye konuştu.

TÜRKMENLERİN SORUNLARI YENİDEN GÜNDEME GETİRİLECEK

Kerkük'ün Ortadoğu'da Türklüğün simgesi olduğunu vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti: "MHP Lideri Bahçeli'nin Kerkük ziyareti, Irak Türkmenlerinin yaşadığı problemleri yeniden gündeme getirecektir. Uluslararası platformda bölgeyle ilgili alınacak kararlarda Irak Türklüğünün hak ve çıkarlarının göz ardı edilmemesi gerektiği ziyaret dolayısıyla ilgililere duyurulmuş olacaktır. Türkiye'nin bölgesel politikalarında Türkmen faktörünün mutlaka dikkate alınması gerektiğine vurgu yapılmış olacaktır. Amerikan işgali ve sonrasında en büyük zararı Irak Türkmenleri görmüştür. Irak Türkmenleri sahipsiz bırakılmıştır. Mevcut Irak yönetimi de Türkmenlerin sorunlarıyla ilgilenmemekte, onları Kerkük’ü kontrol altında tutan bölgesel Kürt yönetiminin keyfi tutumuyla karşı karşıya bırakmaktadır. Irak Türkleri mazlum durumdadır ve desteğe muhtaçtır. Bölgesel gelişmeler böyle giderse Suriye’deki Türkmenler de Iraktakilerle aynı kaderi paylaşacaklardır. O sebeple Türkiye, Suriye’de taşların yerine oturmasını beklemeden Irak Türkmenlerinin geleceğini güvenceye almalıdır. Bu yönde Türkiye’nin göstereceği kararlılık, Suriye Türkmenlerinin geleceği açısından da belirleyici olacaktır." Kerkük ziyaretinin bölgesel dengelerin alt üst olduğu böylesine bir kritik bir dönemde gerçekleşeceğine dikkat çeken Yalçın, ziyaret dolayısıyla Türkiye'nin Irak politikasının Türkmenlerin haklarını güvence altına alacak biçimde dizayn edilmesi gerektiğinin hatırlatılacağını ifade etti.

Hem küresel ve bölgesel güçlere, hem de Irak yönetimine Türkiye'nin iradesini kulak ardı ederek Kerkük sorununun çözülemeyeceği mesajının verileceğini anlatan Yalçın, "Yatıp kalkıp MHP eleştirisi yapanlar, Kerkük ziyaretinin ihtiva ettiği mesajın üzerini laf kalabalığı ve usturuplu ifadelerle, sübjektif ve zorlama yorumlarla örtemeyeceklerdir. MHP liderinin Kerkük’te kılacağı bir bayram namazına dil uzatacak kadar gözü dönmüş olanlara hakettikleri cevabı Türk kamuoyu verecektir. Öküz altında buzağı arayan bu malûm çevrelere, MHP heyetinin Balkanlar ziyaretiyle başlayan süreci iyi okumalarını tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.