Bozüyük’te Küçük Yaşta Kur’an-ı Kerim’e Geçen Öğrenciler İçin Kutlama Programı Düzenlendi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, yaz Kur’an Kursları kapsamında Kumral Abdal Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda öğrenim gören 6 ve 7 yaşlarında 3 kız öğrencinin, kuranı kerim okumaya geçmesinden dolayı kutlama programı düzenlendi.

Kur’an Kursu’nun yakınındaki çocuk parkında yapılan kutlama programına, Müftü Burhan Çakır, Kur’an Kursu öğreticisi Sevim Çakır, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda, veliler tarafından getirilen pasta kesilirken, öğrenciler de kursta öğrendikleri bilgileri toplu şekilde tekrar etti.

Müftü Çakır, kursta 6-8 yaş grubunda 22 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, “Bu öğrencilerden 3 hafta gibi kısa bir sürede 7 yaşında olan Büşra Gökçe, 6 yaşındaki Sümeyye Demirel ve 7 yaşındaki Melike Akgün Kur’an-ı Kerim okumaya geçtiler. Bu yavrularımızı tebrik ediyoruz. Özellikle bütün Kur’an Kurslarımızda hizmet veren hocalarımıza da daha güzel bir eğitimin verilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Kur’an Kursu öğreticilerinin çocuklara Kur’an-ı Kerim’i oyun ve eğlenceyle öğrettiklerini anlatan Çakır, “Bu öğrencilerimizin de kısa sürede Kur’an-ı Kerim’e geçmelerinin nedeni öncelikle eğitim veren hocalarını sevmeleri ve hocamızın özel bir yöntemle Kur’an-ı Kerim öğretmesi. Tabi 6-8 yaş grubu olunca Kur’an-ı Kerim’e geçen öğrencilerimizde küçük yaşlarda. Hocamızdan aldığımız bilgiye göre, öğrencilerimizin kısa sürede Kur’an okumaya geçmelerinin sebebi, Kur’an-ı Kerim’i oyun ve eğlenceyle öğretmenleri. Ders verirken teneffüslerde kursumuzun yakınında bulunan çocuk parkına gitmeleri, çocukların kursa daha fazla bağlanmasını sağladı. Bu sayede diğer ile ve ilçelerde her geçen gün Kur’an Kursu’na katılım azalırken, Bozüyük’te ise katılım sürekli artıyor. Bu da Kur’an Kursu hocalarımızın ve verilen eğitimin kalitesinden kaynaklanıyor” diye konuştu.

Çakır, daha sonra kurstaki tüm sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti .
Kaynak: İHA