'Askeri Casusluk ve Şantaj' Davasında Cuma Günü Karar Çıkabilir

Muvazzaf ve emekli askerler ile TÜBİTAK görevlilerinin yargılandığı 56 sanıklı 'Askeri Casusluk ve Şantaj' davasında Mahkeme Başkanı Metin Özçelik, sanık savunmalarının tamamı yetişirse davanın cuma günü karara bağlanabileceğini açıkladı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4'ü tutuklu 56 kişinin yargılandığı davanın 16. duruşması yapıldı. Mahkemeye sanıkların duruşma savcısı Celal Kara’nın esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma yapmaları ile başlandı.

Tutuklu sanıklardan HAVELSAN görevlisi emekli Yarbay Seyfettin Alevcan, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

İnsanlı Heron projesinin kendi projesi olduğunu söyleyen Alevcan, “Ben tutuklandıktan sonra proje durduruldu ve rafa kalktı” dedi.

HAVELSAN’da çalıştığı dönemde Heron projesini üstlerine sunduğunu söyleyen Alevcan, “Yeterli bütçe ayrıldı ve çalışmalara başladım. Ancak ben tutuklandıktan sonra proje durduruldu ve rafa kalktı. Eğer ben tutuklanmasaydım bu proje Türk mühendislere ve askerlerine ait olacaktı" diye konuştu.

Üye hakim Birol Bilen'in, "Bu proje sizin ise siz neden yapmadınız? Neden rafa kaldırıldı proje?" diye sorması üzerine Alevcan, "Tutuklandım ve proje yarım kaldı" dedi.

Bu davada tutuksuz yargılanan ancak başka suçtan tutuklu bulunan Binbaşı Kemalettin Yakar, savunmasında duruşma savcısı Celal Kara tarafından hazırlanan mütalaayı kabul etmediğini belirterek, “18 senedir çok gizli bilgilere ulaşabilen bir görevim varken bu kadar basit belgelerden yargılanıyorum. Örgüt üyesi değilim. Somut bir deliliniz varsa savunma yapmam, cezamı çekerim dedim. Ben bu millet ve toprağa yemin ettim. 23 yıl sadık kaldım. Örgütle işim olmaz. Bana bu komployu kuranları lanetliyorum. Bunlara yardım edenlerin son nefeslerini kolay kolay veremeyeceklerini biliyorum” diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Metin Özçelik, sanık savunmalarının tamamının yetişmesi durumunda davanın cuma günü karara bağlanabileceğini açıkladı.

Duruşma yarına ertelendi .
Kaynak: İHA