Marmara Kıraathanesi'nin İlk Konuğu İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Oldu

24 Temmuz Basın Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Marmara Kıraathanesi'nin ilk konuğu İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin oldu.

Bir zamanlar yazar, şair ve gazetecilerin vakitlerini geçirdiği Marmara Kıraathanesi'nin bir benzeri, Basın Bayramı dolayısıyla Basın İlan Kurumu Sultanahmet Meydanı'na kuruldu. Kıraathane'nin ilk konuğu İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin oldu.

Burada konuşan Şahin, şunları söyledi: “Fikir adamları, yazarlar, sanatçılar şüphesiz belirleyici kabul edilmişlerdir. İlham alınmışlardır. Ayakta kalma mücadelesinde bugün olduğu gibi bir taraf sağ, bir taraf sol bir taraf, ileri bir taraf geri demiştir diyebilmişti. Bugünden baktığımızda o günleri daha serinkanlı değerlendirebiliyoruz. O gün birbirine sağdan sola bakıp, soldan sağa bakıp belki de acımasızca fikri ve fiili davranışları o günde kaldı. Bugünden baktığımızda bu ülkede ve bu şehirde yaşayan herkesi hangi fikir ve hangi düşüncenin sahibi olursa olsun, dürüstlük ve memleket severlik düşüncesi aşkıyla söylemiş yazmış ve üretmişse bugünden serin kanlı bir şekilde o günün sıcak temaslarına dönmeden saygıyla anıyoruz. Yeter ki ülke için yazılsın ülke için memleket için düşünülsün ne yazılırsa yazılsın, ne çizilirse çizilsin niyet iyi dava memleket davasıysa, herkese 20. YY da yazanlara da, 19 yy.'da yazanlara da, günümüzde yazanlara da saygı olsun, sevgi olsun, herkes için özgürlük olsun diyoruz. Bugün burada İçişleri Bakanlığı sıfatımı bir kenara bırakırsak, ben bir gazete yazarı olmasam da okuru olarak burada olmak istedim. Ama ben hiçbir zaman İçişleri sıfatımı hiçbir zaman bir kenara bırakamam bakan olarak da bu akşam demek durumundayım ki, önce özgürlük basınımızın özgürlüğü, vatandaşımızın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü ama hemen yanında o özgürlüklerimizin devamı için olmazsa olamazı güvenlik demek durumundayım. Güvenliğin olmadığı bir yerde özgürlüğün yok olacağını söylemek durumundayım. Özgürlüğün olmadığı bir yerde de güvenliğin anlamsız bir gerçek olacağını fazladan bir durum olacağını söylemek durumundayım. Özgürlükle güvenlik bizim için ikiz kardeştir. Kardeşler birbirleriyle nasıl olmalıysa özgürlük ve güvenlikte iki kardeş gibi iç içe el ele, kol kola olması gereken birer değerimizdir. İkisi olduğu zaman bir üçüncü kardeş geliyor o üçüncü kardeşte refahtır ekmektir sofradır kalkınmadır büyümedir güçtür kalemdir defterdir gerektiğinde toptur silahtır uçaktır özgür ve güven içinde olan toplumların refahı da kalkınması da kaçınılmazdır. Dolayısıyla biz buna özgürlük güvenlik ve ekmek diyoruz.”

Basın İlan Kurumu Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ise, “Gazeteler şimdi bir düğmeyle istediği haberi istediği yere geçebiliyorlar. O zaman yeniden Bab-ı Ali'ye dönebilirler bazı medya patronları 'memnuniyetle dönebiliriz' dediler. Biz de bunu kentsel dönüşüm için çabalayan büyüklerimize iletiyoruz ve takipçisi olacağız. Biz de Basın İlan Kurumu olarak basın buraya dönene kadar bayramı burada kutlayalım. Özgür basının devamlı olmasını her zaman arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA