Mersinliler İlk İftarı ''gönül Sofrası''nda Açtı

İçel'de valiliğin hayata geçirdiği ''Gönül Sofrası'' projesi çerçevesinde vatandaşlar kurulan iftar çadırlarında oruçlarını açtı.

Ramazan boyunca sürecek olan ve kent yöneticileri ile vatandaşlarının bir arada olmasını amaçlayan proje kapsamında, Akdeniz ilçesindeki Ticaret Meslek Lisesi'nde organize edilen iftar yemeğine Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Vali Güzeloğlu, iftarın ardından yaptığı açıklamada, Ramazanın, yardımlaşma, paylaşma, olmayanlara aktarma, yoksulun çilesini anlama ve sıkıntılarını aşmasına yardımcı olma noktasında sosyal bir sorumluluk getirdiğini söyledi.

Bu yıl ''israf sofraları değil, iftar sofraları yapalım'' diyerek hareket ettiklerini ifade eden Güzeloğlu, ''Hep aynı yerlerde, belli düzeyde birbirini ağırlayan ölçekteki iftar ve yemekler yerine, birlikte gönül gönüle, el ele, Ramazan'ın anlamı içerisinde iftar yapmak istedik. Sofraları paylaşalım ve Ramazan çerçevesinde milletçe bir ve beraber olmanın hazzına varalım istedik'' dedi.

Proje kapsamında 3 ayrı merkezde iftar programlarının düzenlendiğini belirten Güzeloğlu, Ramazan boyunca bu noktalarda yemek dağıtımının sürdürüleceği kaydetti.

Ayrıca, sabit merkezlere gelemeyen vatandaşlara 3 seyyar araçla yemek dağıtılacağına işaret eden Güzeloğlu, ''Her gün farklı bir iş adamı veya sivil toplum örgütünün ev sahipliğinde organize edilen proje çerçevesinde günde en az 3 bin vatandaşımıza ve haneye ulaşarak hizmetimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz'' diye konuştu.

-Tarsus'ta Ramazanın ilk iftarı-

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilk iftarını aşevinde protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte açtı.

Türkistan Caddesi'ndeki Mencik Baba Türbesinde vatandaşlara üç çeşit yemek dağıtan Kocamaz, daha sonra 27 Aralık Stadı altında bulunan aşevine geçti.

Tarsus Müftü Vekili İrfan Atım, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte iftarını açan Kocamaz, toplumsal dayanışmayı sağlamak adına yaptıkları bu girişimin bir ay boyunca süreceğini söyledi.

Ramazan ayının bolluk ve bereket ayı olduğunu vurgulayan Kocamaz, şöyle konuştu:

''Yaz mevsiminde bir Ramazanı daha birlikte karşılıyoruz. Bu sıcak ortamda vatandaşlarımız oruç tutmanın gayreti içerisindeler. Biz de her yıl olduğu gibi bu yıl da özellikle, dar gelirli vatandaşlarımıza bir sıcak çorba verme gayreti içerisindeyiz.

Ramazanın huzur, dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini, artık anaların göz yaşlarının dinmesini diliyorum. Herkesi birbirine hoşgörülü davranmaya ve dayanışma içerisine girmeye, birbirinin eksiğini kapatmaya, maddi manevi yardım yapmaya davet ediyorum.''

Kocamaz, Mencik Baba Türbesinde bin kişilik 3 çeşit yemek dağıtımı yapıldığını, aşevinde ise yaklaşık 500 kişilik yemek verildiğini sözlerine ekledi.

-Mut Belediyesi'nden iftar yemeği

Mut Belediyesi tarafından Su İşletme binası önünde kurulan iftar sofrasında her gün 2 bin kişiye yemek verilecek.

Belediye Başkanı Murat Orhan, yaptığı açıklamada, iftar sofrasında Ramazan boyunca halkın hizmetinde olacağını belirterek, bu uygulamada hayırsever vatandaşların da desteğini almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

İftar sofrasında yüzlerce insanın bir araya geldiğini ifade eden Orhan, ''Yöre halkımız, zenginiyle fakiriyle aynı sofrada buluşuyor. Ramazanın ilk gününde kurduğumuz iftar sofrasında 2 bin kişiye yemek veriyoruz. Bunun 500 kişiliğini evlerinde hasta ve buraya gelemeyen vatandaşlarımıza dağıtıyoruz'' diye konuştu.

Muhabir: Ahmet Güler/Selahattin Özbozkurt/Veli Gürgah

Yayıncı: Süleyman Tıraş
Kaynak: AA