Kavak Ağaçlarından Yaptığı Uçak, Gemi, Kabe ve Kelebek Maketlerini Evinin Önünde Sergiliyor

Koyulhisar ilçesinde memur emeklisi bir kişi, bahçesindeki kuruyan kavak ağaçlarından yaptığı uçak, gemi, Kabe ve kelebek maketlerini Eğriçimen Yaylası'ndaki evinin önünde sergiliyor.

Koyulhisar Askerlik Şubesi'nden emekli olan 66 yaşındaki Adil Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevre dostu bir kişi olduğunu belirterek, evinin bahçesindeki kuruyan kavak ağaçlarını değerlendirerek büyük boy maketler yaptığını söyledi.

Boş zamanlarını değerlendirmek açısından 4 yıl önce ağaca şekil vererek uçak maketi yaptığını anlatan Taşkın, ''Boş zamanlarımı ağaç maket yaparak değerlendiriyorum. Maketleri hiçbir makine kullanmadan ağaçları yontarak yapıyorum. 4 yıl önce uçak maketi yaptım ve vatandaşların büyük beğenisini topladı. Daha sonraki sene bir gemi maketi yaptım. Geçtiğimiz sene ise Kabe maketi yaptım. Bu yıl da İstanbul'da bir yerde gördüğüm kelebek maketinin fotoğrafını çekerek aynısını ağaçtan yaptım'' diye konuştu.

Taşkın'ın, Koyulhisar ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Eğriçimen Yaylası'ndaki evinin önünde sergilediği maketler, görenlerin dikkatini çekiyor. Yaylaya gelen vatandaşlardan bazıları, ışıklandırılan maketlerin önünde hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Uçak maketinin üzerinde ''Türk Hava Yolları'' yazısı yer alıyor.

Muhabir: Serhat Zafer

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA