Belediye Başkanı Özdemir, ''uzun Zamandır Süre Gelen Bir Geleneği Yaşatmaya Çalışıyoruz''

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Ramazan ayı süresince uzun zamandır süre gelen bir geleneği yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Özdemir, 300 metre yükseklikte bulunan Harşena Kalesi'ne çıkarak buradaki bulunan tarihi topu iftar vaktinde ateşledi.

Amasya Kalesi'nde 1600'lü yıllarda savunma amaçlı kullanılan tarihi topun daha sonraları Ramazan ayında iftar topu olarak kulanılmaya başladığını belirten Özdemir, Amasya Belediyesi olarak Ramazan geleneklerini yaşatmaya çalıştıklarını ifade etti.

AK Parti Amasya Milletvekilleri Avni Erdemir, Naci Bostancı, AK Parti İl Başkanı Osman Faik Salman ve başkan yardımcıları ile birlikte kaleye çıkarak iftar topunu ateşlediklerini belirten Özdemir, ''Amasya'da uzun zamandır devam eden bir geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Amasya Mutasarrıfı Ziya Paşa zamanından beri Amasya Kalesi'nde Ramazan'ın gelişi iftar ve sahur zamanını top atışı ile karşılama gibi güzel bir gelenek başlatmışlar. Bizde günümüzde bu geleneği yaşatıyoruz. Amasya 1860'lı yıllardaki sınırını aştı. Ancak bu geleneği nostaljik olarak yaşatıyoruz''dedi.

Belediye işçisi Seyfettin Gökçe ise, 1994 yılından buyana iftar ve sahur vaktinde tarihi ramazan topunu ateşlediğini belirtti.

İşini severek yaptığını anlatan Gökçe, zaman zaman ailesi ile birlikte kalede iftar yaptığını 18 yıldan bu yana evde iftar ve sahur yapmadığını anlattı.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Mehmet Kumcağız
Kaynak: AA