Kavaklı Rum Kilisesi, Doğa Tarihi Müzesi'ne Dönüştürülecek

Burdur'da bulunan 19. yüzyıla ait Kavaklı Rum Kilisesi'nin, yapılacak restorasyonun ardından Doğa Tarihi Müzesi haline getirileceği bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, yaptığı yazılı açıklamada, Kavaklı Rum Kilisesi'nde restorasyon çalışmalarının geçen yıl başladığını kaydetti.

Geçen yıl kilisenin çatı onarımının yapıldığını belirten Tanır, ayrıca kilisenin duvarlarındaki resimler ve ikonalara zarar vermeden temizlik çalışmalarının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bu yıl restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 milyon lira ödenek ayrıldığını vurgulayan Tanır, açıklamasında, ''Kilisenin restorasyon ihalesi yapıldı. Restorasyon çalışmalarına yakın bir zamanda başlanacak. Bu sene kilisenin duvarlarının güçlendirilmesi, içerideki sütun ve direklerin sağlamlaştırılması çalışmaları gerçekleştirilecek'' dedi.

Tanır, restorasyonun 2013 yılının sonunda tamamlanacağını, kilisenin yapılan restorasyon çalışmalarının ardından Doğa Tarihi Müzesi haline getirileceğini bildirdi.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA