Yakutiye Kent Meydanında Ramazan Böyle Karşılandı

Yakutiye Belediyesi tarafından 2.’si düzenlenen “Geleneksel Temaşa-i Ramazan” etkinlikleri muhteşem bir programla başladı.

Temaşa-i Ramazan, Yakutiye Belediyesi önünde padişah, sultan kıyafetleri giydirilmiş mankenler, havicat-karagöz ve payton eşliğinde Kent Meydanına yürüyüş ile başladı.

Ardından Ali İsmet Öztürk’ün uçakla havada yaptığı muhteşem gösteri Yakutiye Kent Meydanını dolduran kalabalığı coşturdu. Çocukların özel ilgisini çeken sihirbaz, ateşbaz gösterileri ile süren program teraviz namazı sonrası Hacivat-Karagöz gösterisinin ardından UmutZen konseriyle son buldu. Yakutiye Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Temaşa-i Ramazan etkinlikleri muhteşem bir programla başladı.

Belediye’nin önünden Yakutiye Kent Meydanına Osmanlı kostümlü mankenler ve paytonla yapılan yürüyüşle başlayan program Ali İsmet Öztürk’ün muhteşem uçak gösterisiyle doruğa çıktı. Kent Meydanını dolduran insanlar Ali İsmet Öztürk’ün gösterisini ayakta izlediler. Akrobasi gösterisini ardından Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut halka hitap etti. Korkut, Ramazan-ı şerifi tebrik ederken, halkın huzur dolu, dini, milli ve kültürel değerlere uygun programlarla dolu dolu bir ramazan geçirmesi için çalıştıklarını söyledi.

Hizmetlerin üzerinden kısa geçen Ali Korkut, “Erzurum her şeyin iyisine layıktır, biz onu verme gayretindeyiz” dedi.

Açılış programı Sihirbaz Salih Taşkın’in birbirinden farklı gösterileriyle sürdü. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği sihirbaz, zaman zaman vatandaşları sahneye çıkararak sihirli hünerlerin test edilmesini sağladı. Sihirbazın ardından muhteşem bir gösteri ise ateş baz Adem Yakın tarafından gerçekleştirildi.

Adem Yakın, ağzından alevler yükselirken “Erzurum’u ısıtmaya geldim. Kışınız çok soğuk geçmiş” esprisi yaptı. Adem Yakın şovunu alev alev yanan tahta üzerinde yürüyerek ve çivili tahta üzerinde alev topu yaparak sürdürdü. Ateşbaz Adem Yakın’ın gösterisi dakikalarca alkışlandı.

Temaşa-i Ramazan açılış programı kılınan teravih namazının ardından gece saat 12.30’a kadar sürdü. Teravih namazı sonrası Meddah Veysel Kamış ve ekibinin kısa gösterisinin ardından muhafazakar kesimin son dönemler önemli ismi UmutZen sahne aldı. Savalat ilahisiyle “Allahüm mesalli ala seyyidina” programa başlayan UmutZen, meydanı dolduran kalabalığa çağrı yaparak Belediye Başkanı Ali Korkut’a hep destek olmalarını istedi.

UmutZen, “Sayın başkanımla tanıştım çok güzel insan. Çok iyi bir vizyona sahip. Eminim Burada olduğu sürece Erzurum bambaşka bir yer olacak. Ve ben Erzurum’dan şöyle bir şey rica edeceğim. Sayın başkanı lütfen destekleyin. Sayın başkanın kendisini birçok şey yaptığını kısa bir sohbette ortaya koydu, rahmani birisi. Ali Korkut beyefendi”. diye sahneye davet etti.

Korkut, sahnede hatır için Erzurum’a, ve Ramazan programlarına katılmak için gelen UmutZen’e teşekkür etti. Korkut, “Ben huzurlarınızda bizleri kırmayıp buraya gelen bu güzel sanatçıya teşekkür ediyorum”. İfadesini kullanırken, “Erzurum’a gelip oltu taşı tesbihsiz gitmek yok” diyerek ‘İnşallah sabır çekmesi için kendisine oltutaşı tesbih hediye ediyorum” dedi.

UmutZen, yollarının sabır çekme yolu olduğunu belirterek ‘ben bu tesbihle daha çok sabır çekerim” ifadesini kullandı.

Program gecenin geç saatlerine kadar UmutZen’in birbirinden güzel ilahi, sanat musikisi, özgün ve halk musikisiyle karmasıyla sürdü .
Kaynak: İHA