'Ramazan Telaşında Fırsatçıların Tuzağına Düşmeyin'

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, Ramazan ayında insanların zaaflarından faydalanmak isteyenlere karşı uyararak, "Tüketici uyanık olsun.

Fırsatçıları bize haber versin" dedi.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla çarşı pazar hareketlendi. Ramazan'da sebze fiyatlarında artış olması beklenmezken, et fiyatlarında ise korkulanın aksine düşüş meydana geldi. Üreticiler, stoklarında yeteri kadar etin mevcut olduğunu, bir arz sorunu yaşamayacağını belirtirken, tüketici dernekleri de Ramazan fırsatçılarına karşı vatandaşları uyardı. Ramaza'ı bahane edip fırsatçılık yaparak haksız kazanç elde etme eğilimine girenlerin tüketiciyi mağdur ettiğini söyleyen TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, Ramazan ayında fiyat aldatmacılığı yapan satıcıların olduğunu söyledi.

Tüketicilerin mutlaka başta gıda olmak üzere giysi, eşya gibi ürünlerini iyi incelemesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, en çok şikayetin gıdadan geldiğini vurguladı. Gıda konusunda tüketicileri daha duyarıl olmaya davet eden Yılmaz, tüketici dernekleri olarak her zaman vatandaşın yanında olduklarına işaret etti.

"RAMAZAN AYINDA DİKKAT EDİN"

'Kurnaz' satıcıların müşterileri farklı yollarla aldatmaya çalıştığını söyleyen Yılmaz, "Tüketici derneğimiz vatandaşlara her türlü yasal desteği vermeye hazır. İşlerini dürüst yapan satıcılardan bunu beklemiyoruz. Her yıl fırsatçılar oluyor. Tüketiciler bu konuda dikkatli olmalı. Ramazan ayına girerken bazı fırsatçılar tüketicileri yanıltıyor. Tüketicileri uyanık olmaya davet ediyorum. Fırsatçıları bize haber verin. Bu konuda dikkatli olmalılar. Başta temel gıda maddeleri olmak üzere semt pazarlarında, marketlerde fiyat artışları oluyor. Zaman zaman kırmızı ette de yaşanıyor. Kredi kartları ile yapılan ödemelerde fırsatçılar var. Tüketicilerin bu ay daha dikkatli olmaları gerekir. Böyle durumlarda bize ve yetkililere haber verilmelidir" dedi.

Kaynak: İHA