Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy Açıklama Yaptı

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçelerinde kültür turizminin yanında spor turizmininde geliştiğini bildirdi.

Aksoy , AA muhabirine yaptığı açıklamada , kültürel zenginlikleri ile ülke turizminde önemli bir yer edinen ve dünyanın dört bir yanından turist çeken Safranbolu ' nun , son yıllarda önemli spor etkinliklerine ev sahipliği yaptığını ve spor turizminde de söz sahibi olmaya başladığını söyledi .

Son olarak ilçede Türkiye Off - Road Şampiyonası ' nın 3 . etabına ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Aksoy , ' ' İlçemiz kültür turizmi ile dünyada adından söz ettirmiş ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yerini almıştır . İlçemize gelen turistlerimizi daha çok konaklatma ve ziyaretlerini uzatmalarını sağlamak için turizmi çeşitlendirmemiz gerekiyor ' ' dedi .

Öncelikle doğa turizmi konusunda kolları sıvadıklarını , mağara ve kanyonlarda çalışmalar yaptıklarını , yürüyüş yolları oluşturduklarını , katır yollarını yeniden düzenlediklerini belirten Aksoy , ' ' Bunun yetmeyeceğini düşünerek spor alanında da etkinlikler düzenlemeye başladık . Bir çok etkinliğe ev sahipliği yaptık ve yapıyoruz . İlçemizde kültür turizminin yanında spor turizmi de gelişti . İlçemiz daha büyük spor etkinliklerine de ev sahipliği yapacak alt yapıya sahip ' ' diye konuştu .

Muhabir : Ahmet Özler

Yayıncı : Neşat Ergül
Kaynak: AA