Membran Gölte İle 300 Dekar Arazi Suya Kavuştu

Çorum’un Dodurga ilçesine bağlı Çiftlik köyünde yapımı tamamlanan Membran Kaplama Sulama Göleti’nin hizmetiyle girmesiyle birlikte 300 dekar arazi suya kavuştu.

Gölet’in hizmete girmesiyle birlikte yörede yağmurlama damlama sulama sistemine geçilecek ve suyun en verimli şekilde kullanımı sağlanacağı, seracılık ve kapama meyve bahçeciliği gelişerek, ürün çeşitliliği ve elde edilecek ürün miktarında ciddi artışlar sağlanması hedeflendiği, bölge ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunulacağı belirtildi.

İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve 512 bin TL’ye mal edilen göletin açılışı törenine Vali Nurullah Çakır, AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, Laçin Kaymakamı Atif Çiçekli, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Vali Yardımcısı H. Osman Ebiloğlu ve ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, suyun medeniyet ve hayat demek olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarında Çorum’a yapılan hizmetler hakkında da bilgi veren Uslu, yapılan hizmetleri görmemezlikten gelenlere yapacakları bir şeylerinin bulunmadığını belirtti.

Kaynak: İHA