Karamay Heyeti Batman Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Batman Belediyesi ile Çin’e bağlı Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Karamay şehri arasında karşılıklı olarak sürdürülen ilişkiler kapsamında bir heyet Batman Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Aralarında Belediye Şehir Komitesi Başkanı Xu Weixi’nde bulunduğu 11 kişilik Karamay heyeti Batman Belediyesi'ne gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Tuğyıldız ve Hamza Ayiş ile birlikte heyeti makamında kabul eden Başkanvekili Yusuf Temel, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Batman’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Karamay Şehirler Komitesi Başkanı Xu Weixi Batman ile Karamay arasında pek çok benzerlikler bulunduğunu, her iki kentin de birer petrol merkezi olduğunu belirterek, “Petrolü ile ünlü bir kent Karamay. Biz bunun yanında turizmi de geliştirmek istiyoruz. Sadece petrol üretimi ve turizm değil, her bakımdan Karamay’ın gelişmesi için çaba sarf ediyoruz. Eylül ayında Karamay’da bir petrol fuarı gerçekleştireceğiz. Bu fuar bir ilk. Bu bizim için çok önemli. Bu fuarda sizleri de aramızda görmek bizi onurlandıracaktır. Bizi ağırladığınız, gösterdiğiniz misafirperverlik için heyet adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Weixi’den sonra sözü alan Başkanvekili Temel, Batman Belediyesi çalışmaları hakkında heyeti bilgilendirdi. Karamay için avantaj olan petrolün Batman için bir dezavantaj olduğunu dile getiren Temel, “Karamay petrol gelirlerinden faydalanabiliyor. Biz ise petrol gelirlerinden hiçbir şekilde faydalanamıyoruz. Petrol buradan çıkıyor, buradan batıya taşınıyor, bize, Batman’a ise hava kirliliği kalıyor. Petrol buradaki yerel halkın faydalandığı bir şey değil. Karamay bu bakımdan özerk yapısını inşa etmiş durumda. Eylül ayında gerçekleştirilecek olan fuara katılmak, sizleri ve kentinizi, Uygur kültürünü yakından tanımak bizim için de bir onur” şeklinde konuştu.

Görüşmeden sonra Başkanvekili Temel, heyet üyelerine Batman Hasankeyf tablosu, Bahar Kültür Merkezi Grava Roje müzik gurubunun bir albümü, Batman Belediyesi armalı birer kilim ile birer Kürt yerel kıyafetini hediye etti. Heyet daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tekik ve Belediye Dış İlişkiler Sorumlusu Mekiye Güzel ile birlikte belediye hizmet sahaları ile antik kent Hasankeyf ve Mardin’i gezdi

Kaynak: İHA