Ak Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş Kahta'yı Ziyaret Etti, İncelemelerde Bulundu

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Kahta'yı ziyaret etti, incelemelerde bulundu.

Yetiş, ilk ziyaretini Kaymakam Metin Esen'e yaptı ve buradaki ziyareti sırasında ilçenin sorunlarına ve yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Yetiş, ikinci ziyaretini ise Kahta Belediyesi'ne yaptı. Yetiş, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı'nın il dışında olması nedeniyle yardımcıları ile görüştü ve burada yaptığı açıklamada, Yeni Teşvik Paketi ile ilgili bilgiler verdi.

Adıyaman'ın 5. bölgede yer aldığını ifade eden Yetiş, bunun ilin gelişmesi açısından Son derece önemli olduğunu, Adıyaman'ın sürekli geliştiğini ve yapılan projelerle işsizlik sorununun da çözülmeye doğru gittiğini ifade etti.

Yetiş, Karayolları Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde Kahta Organize Sanayi Sitesi yolunun ihale aşamasında olduğunu ve en kısa zamanda sorunun çözüleceğini ifade etti.

Kahta'ya İmam-Hatip Lisesi yapacaklarını söyleyen Yetiş, Fen Lisesi için de girişimlerinin olduğunu sözlerine ekledi. Açıklamanın ardından belediye binasını gezen Yetiş, çalışanlarla sohbet etti.

Daha Sonra AK Parti ilçe başkanlığı binasına geçen Yetiş, İlçe Başkanı Reşat Turanlı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Başkan Reşat Turanlı ziyaretinden dolayı Milletvekili Yetiş'e teşekkür ederek Kahta'nın AK Parti için çok önemli olduğunu, Kahta halkının tüm seçimlerde çıkarttığı Sonuç itibari ile AK Partiyi sahiplendiğini ifade etti.

Murtaza Yetiş parti binasında partililere yaptığı konuşmada ise şunları kaydetti:

''Kahta ne kadar AK Partiye sahip çıkıyorsa biz milletvekilleri ve partimiz de Kahta ilçesine ve halkına sahip çıkmaktadır. Kısa süre önce temeli atılan Nissibi köprüsü Kahta'yı çıkmaz sokak olmaktan çıkaracaktır. Sulama projeleri ile ilçemiz sulu tarıma geçecek ve insanlarımız kendi topraklarında çalışacak ve daha fazla üreterek daha rahat bir yaşama kavuşacaklar.

Eski Kahta Devlet Hastanesi binası yıkılacak yeni modern bir Kaymakamlık binası yapılacak. Damlacık ile Cendere Köprüsü arasındaki turistik yolda asfaltlama çalışmaları yapılıyor. İki ay içinde bu yoldaki çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Nemrut, Cendere, Pirin ve devamı güzergahlarında bir proje hazırladık. Projemiz Avrupa Birliği tarafından çok önemsendiği için ödeneği arttırıldı.''

AK Parti İlçe Başkanlığında partililerle görüşen Yetiş, daha Sonra Kahta İkbal Kültür ve Yardım Derneği'ne geçerek burada dernek başkanı ve üyeleriyle sohbet etti. Dernek Başkanı Ebubekir Akbaş ve dernek üyeleri ile sohbet eden Yetiş, sendika ve sivil toplum kuruluşlarına gerçekleştirdiği ziyaretten Sonra Kahta'dan ayrıldı.

Kaynak: AA