Hava Sıcaklığının 39 Derece Ölçüldüğü Marmaris'te Sıcaktan Bunalan Tatilciler Sahilleri Doldurdu

Hava sıcaklığının 39, deniz suyu sıcaklığının ise 26 derece ölçüldüğü Marmaris'te sıcaktan bunalan tatilciler sahilleri doldurdu.

Marmaris Halk Plajı, Uzunyalı ve İçmeler sahillerinde şezlonglara uzanarak güneşlenen turistler sık sık denize girerek serinlemeye çalıştı. Hava sıcaklığının özellikle öğle saatlerinden sonra etkisini göstermesi, sabah erken saatlerde turistleri sahile yönlendirdi.

Şezlonglara uzanan yerli ve yabancı turistlerin bazıları kitap okudu, bazıları ise uyumayı tercih etti.

Denize, Gökova Körfezi'nin mavisiyle ünlü koylarında girmeyi tercih eden turistler ise günü birlik tur tekneleriyle gezintiye çıktı. Marmaris Limanı'ndan demir alan tekneler müzik eşliğinde mavi koylara doğru yol aldı.

Sıcaktan bunalan bazı çocuklar ise ilçedeki fıskiyeli süs havuzlarında serinledi. İlçede bazı noktalara konulan dijital termometreler 44 ise dereceyi gösterdi.

Tatil için Çanakkale'den Marmaris'e gelen Yavuz Türksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının hafta başına göre daha da arttığı için serinlemek için erken saatlerde plaja geldiğini söyledi.

Sıcaktan korunmak için günün büyük bölümünü gölgede geçirdiğini anlatan Türksoy, ''Klimalı ortamları sevmiyorum. Sıcaktan bunalmamak için de plaja geliyoruz. Denize girip serinledikten sonra gölgede kitap okuyup dinleniyorum. Bazen de farklı su sporlarıyla uğraşarak zaman geçiyorum'' dedi.

Öte yandan, tatillerini spor yaparak geçirmeyi tercih eden turistler de halk plajındaki su sporları merkezlerinde deniz sörfü, su kayağı, jet ski ve deniz paraşütüyle hem serinledi hem de spor yaptı.

Muhabir: Utku Uçrak / Güç Gönel

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
Kaynak: AA