Devrek’te Cami Açılışında Protokol ve Vatandaşlar Bir Araya Geldi

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde düzenlenen cami açılışında protokol ve vatandaşlar bir araya geldi.

İki yıl önce inşaatına başlanan ve bu süre içerisinde hayırsever vatandaşların katkıları ile tamamlanarak yapılan cami dualarla ibadete açıldı. Düzenlenen açılışta konuşan Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, “Ezanlar yurdumuzdan eksik olmasın inşallah. Yüce Allah bu ibadethanenin inşasına destek veren herkesten razı olsun. Camimizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da, ”Aynı zamanda benim köyüm olan burasına iki yıl evvel başlanan cami inşaatı kasasız belasız bitirilerek hizmete açılması bizleri gerçekten çok mutlu etmiştir. Bu caminin yapımından bu güne kadar emeği geçenlerden Allah razı olsun. Hizmet ibadettir insanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir. Allah herkese hayırlı eser yapmayı nasip etmez Allah sizlere nasip etti inşallah bu sayede amel defterleriniz bu cami sayesinde kıyamete kadar kapanmayacaktır. Şu an bu caminin minaresi eksik inşallah bu minareyi de Ulupınar ailesi olarak biz tamamlamayı hedefliyoruz. Camilerimiz vatandaşlarımızın ve de özellikle çocuklarımızın din eğitimi, Kur’an eğitimi konusunda bilgi sahibi olduğu yerlerdir. Bu ibadethanemizin hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor yaklaşan Ramazan Ayının yüm İslam alemine hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise, “Başta İbişoğlu Mahallesi ve köy halkımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu gönüller Allah’ın yeridir. Bunlara vesile olmak ta ne güzel bir olaydır. Camiiler Allah’ın yeridir. Buralara destek vermekte inşallah cennette yerimizi hazırlamaya çalışacağız. Öncelikle imam sıkıntısı olan yerlerimizin bu sıkıntıları giderilmiş durumda ilimizde 130 imam’ın 31’i Devrek’imizin çeşitli yerlerinde görevlerine başlamıştır. Tabi imamlarımız görev başladılar ama vatandaşlarımızdan camileri boş bırakmamalarını özellikle rica ediyorum. Ben tekrar bu camimizin tamamlanmasına vesile olan herkese teşekkür ediyor, camimizin tüm köy halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yapılan dualar ile açılan iki katlı olan camide toplam 250 kişilik cemaat kapasitesi, imam lojmanı, yemekhane, morg ve mutfak yer alıyor. Konuşmaların ardından Cami Dernek Başkanı Rasim Kuz’a Özcan Ulupınar tarafından teşekkür plaketi verildi.

Düzenlenen cami açılışına; AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, , Zonguldak İl Sosyal Proje Etüt Müdürü Hayri Bulazar, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, İl Müftüsü Refik Bulut, İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, TSO Yönetim Kurulu Ahmet Akdemir, daire amirleri, imamlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA