BUTGEM 2011-2012 kursiyerleri düzenlenen törenle sertifikalarını aldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan eğitim vakfı bünyesinde mesleki eğitim alanında hizmet veren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin , 2011-2012 kurslarından bin 472 kişinin mezun olduğu, bu kişilerden bin 134'ünün istihdam edildiği bildirildi.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, BUTGEM 2011-2012 kursiyerleri düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Bu dönemde başta otomotiv, metal, makine, tekstil, endüstriyel otomasyon ve mekatronik, bilgisayar ve hizmet olmak üzere toplam 31 kurstan bin 472 kursiyer mezun oldu. Bu kişilerden bin 134'ünün istihdamı sağlandı.

BUTGEM Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, BUTGEM'in ortak aklın ürünü olduğunu belirtti.

Parseker, 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmak için ülkenin tüm kaynaklarının seferber edilmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Özellikle en büyük avantajımız olan genç nüfusu, daha verimli bir şekilde iş hayatının içine sokmamız lazım. Yüzde 50 olan işgücüne katılım oranını yüzde 70'lere, kadının işgücüne katılım oranını ise yüzde 50'lere çıkarmak zorundayız. Bunu yaparken gençlerimize mutlaka gerçek anlamda meslek edindirmemiz lazım'' görüşünü ifade etti.

''BUTGEM'e gelin, tek kuruş ödemeden meslek edinin'' sloganının, adeta iş garantisi haline geldiğini ifade eden Parseker, ''mezunların neredeyse mezun olur olmaz kendilerine iş hayatında yer bulduğunu, istihdam edildiğini'' belirtti.

Parseker, mesleki eğitim alanına yaptıkları yatırımları ''manevi şeref madalyası'' olarak tanımladı.

BUTGEM'in 2012-2013 eğitim dönemi kurslarının 8 Ekim 2012 tarihinde başlayacağını bildiren Parseker, kurslara katılmak isteyenlerin 10-28 Eylül 2012 tarihleri arasında BUTGEM'e başvurması gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel

Yayıncı: Fazilet Özer
Kaynak: AA