Bayramiç'te ''19. İda Kültür ve Sanat Etkinlikleri''

Bayramiç'te bu yıl 19'uncusu düzenlenen ''İda Kültür ve Sanat Etkinlikleri'' başladı.

Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer'in, Atatürk büstüne çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Tunçer, burada yaptığı konuşmada, dünyanın en güzel doğa harikalarından biri olan Kazdağları'nın eski adının ''İda'' olduğunu söyledi.

''Tanrıların dağı'' olarak da bilinen Kazdağları'nın bu güzelliğinden dolayı düşmanları tarafından yok edilmek istendiğini ifade eden Tunçer, Kazdağları'nın üstü kadar altının da zengin olduğunu bildirdi.

Tunçer, şöyle konuştu:

''İşte bu zenginliklerden biri de o sarı altın. Şimdi o altınların peşine düşen şirketler, Kazdağları'nın altındaki altınları almak için siyanürle hem topraklarımızı hem havamızı hem de sularımızı zehirleyecekler. Dünyanın Alp Dağları'ndan sonra ikinci oksijen üretim merkezi olan Kazdağları tehlike altında. İşte böylesine güzelliklere sahip bu tanrılar dağının mitolojik yönüyle tanıtımının, 19'uncusunu başlatmış olmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz.''

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş da endemik bitki örtüsü, meyvesi ve Ezine peyniriyle dillere destan bir yörenin çocuğu olmak ve bu yörede yaşayan insanlarla bir kez daha bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu bildirdi.

Daha sonra Bayramiç halk oyunları topluluğu ve Çerkezköy Folklor Araştırma ve Geliştirme Derneği folklor ekipleri, gösterilerini sundu.

Törene, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bayramiç Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Karabayır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Birol Çakır, CHP İlçe Başkanı Necdet Varol, beleye meclis üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Sabahattin Sallama/Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA