Patrik ve Müftü Yan Yana Dua Etti

İstanbul Ermeni Patriği Müron Ayvazyan, Sivas Ermenileri ve Dostları Derneği kurucularından Payel Güllüdere ve İl Müftüsü Yusuf Şahin, babası Ahmet Ürgüp'ün vefatı nedeniyle Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e taziye ziyaretinde bulundu.

İl Müftüsü Yusuf Şahin, İstanbul Ermeni Patriği Müron Ayvazyan ve beraberindeki Sivaslı Ermeni Cemaati, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü taziye evinde ziyaret ederek başsağlığı diledi. İl Müftüsü Yusuf Şahin'in taziye evinde okuduğu duaya İstanbul Ermeni Patriği Müron Ayvazyan ile beraberindeki heyet de katıldı.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün babasının vefatını öğrenince acısını paylaşmak için taziye evine geldiklerini dile getiren Ermeni Patriği Müron Ayvazyan, “Allah rahmet eylesin, taksiratını affetsin. Allah ailesine uzun ömürler versin” dedi

Ziyarette bulunan Sivaslı bir Ermeni ise İstanbul'dan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e 200 kişiden selam ve başsağlığı dileği getirdiğini söyleyerek, “Sizi görmeden seven insanlarımız var. Bunlar sizin yaklaşımınız ve güler yüzünüz sayesinde oldu. Çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sivas Ermenileri ve Dostları Derneği kurucularından Payel Güllüdere de başsağlığı ve taziye dileklerini ileterek, “Başkanımızın bu acı gününde yanında bulunmak istedik. Acısını paylaşmak istedik. Hiçbir ayrımcılık yapmayan, toplumun her kesimine aynı mesafede olarak Sivaslıların belediye başkanı olduğunu bizlere gösteren Başkanımız Doğan Ürgüp'e Sivas'a yaptığı güzel çalışmalardan ötürü de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Taziyeleri kabul eden Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, “Bu ülkede ve ilde tüm değerlere saygı duyuyor ve adil davranıyorum. Yurt dışına veya şehir dışına çıktığımda Sivaslılarla buluşuyorum. 8-10 yıl önce yaptığım bir gezide bir Sivaslı Ermeni ile tanıştım. Birbirimizden ayrı yönümüz yok. Onun da ana dili Türkçeydi” dedi.

Ziyarette, Sivas Ermeni Cemaati Lideri Minas Durmazgüler ile Agos Gazetesi muhabirleri de hazır bulundu .
Kaynak: İHA