Kentte Meydana Gelen Depremlerde Konutları Az Hasar Gören Vatandaşlar İçin 18 Temmuz'dan İtibaren Bin 250 Liralık Onarım Ödemesi Yapılacak

Van'daki depremlerde konutları az hasar gören vatandaşlar için 18 Temmuz'dan itibaren bin 250 liralık onarım ödemesi yapılacak.

Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu Kararı gereğince 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından kentte yapılan kesin hasar tespitlerine göre, konutları az hasarlı olan kişilere kiracı ya da mal sahibi olmalarına bakılmaksızın onarım ve barınma yardımı olarak bir defaya mahsus bin 250 liralık yardım kararı alındığı bildirildi.

Ödemelere, köylerden başlanacağı ifade edilen açıklamada, vatandaşlardan herhangi bir resmi belge, talep ya da başvuru alınmadan Adrese Dayalı Kayıt Sistemi göz önünde bulundurularak ödeme yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, ödemelerin, 18 Temmuz 2012 tarihinde Kazım Karabekir Caddesi'ndeki Ziraat Bankası Merkez Şubesi ödeme bürosu ile Erciş'teki Ziraat Bankası Şubesi'nden yapılacağı ifade edildi.

Muhabir: Yahya Öylek

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA