Çaldığı Minibüsle Kaçan Genç Bir Kişiyi Ezdi

Yalova aksiyon filmlerini aratmayacak hırsız polis kovalamacası yaşandı.

Polisin dur ihtarına uymayıp araçla kaçan genç , işten çıkan bir kadını ezdi . Kaçmaya devam eden araç daha sonra takla atarak durdu . Hastaneye kaldırılan Haki K . çarptığı kadının yakınları tarafından linç edilmek istendi .

Yalova ' da bir gün önce çalınan Mustafa Morgül ' e ait 77 M 126 plakalı ticari minibüs Bursa Yolu Soğucak mevkiinde polis tarafından oluşturulan kontrol noktasında farkedildi . Polisin dur ihtarına uymayan şahıs çalıntı minibüsle kaçmaya başladı .

Yaklaşık 3 kilometrelik kovalamacanın ardından Kirazlı Sanayi Sitesine dönen Haki K . o esnada işten çıkarak minibüs durağına doğru yürüyen Çiğden Işıltaş ( 28 ) isimli kadına çarptı . Kadını ağır şekilde yaralayan minibüs kontrolden çıkarak takla attı . Çarpmanın etkisi ile yol kenarına savrulan kadın olay yerine çağırılan ambulansla Yalova Devlet Hastanesi ' ne kaldırıldı . Kadının kaburgalarının kırıldığı ve Akciğerinde ise yırtılma olduğu öğrenildi . Hayati tehlike taşıyan kadın ameliyata alındı . Öte yandan çaldığı minibüsle takla atan ancak araçtan burnu dahi kanamadan çıkan Haki K . ise koşarak olay yerinden kaçtı . Sanayi sitesinin yaklaşık 400 metre ilerisindeki dik araziye çıkan şahıs polise de zor anlar yaşattı . Polisin dur ihtarına uymayan Haki K . silah çekince polis de silahıyla havaya ateş açtı . Polis tarafından yere yatırılan Haki K . gözaltına alındı . Haki K . ' nın minibüsü kız arkadaşı M . M . D . ( 24 ) ile gezmek için kaçırdığı ve polisle yaşanan kovalamaca ve sonrasında yaşanan kazada da genç kadının araçta olduğu öğrenildi . Gözaltına alınan Haki K . kontrol amacıyla götürüldüğü Yalova Devlet Hastanesinde ise yaralı kadın Çiğdem Işıltaş ' ın yakınlarının linç girişiminden güçlükle kurtarıldı . Haki K . sevgilisi Merve Mahi Deniz ise kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına hakaretler yağdırıp terlik fırlattı . Polis olayı gerçekleştiren Haki K . ' nın çok sayıda hırsızlık ve adam yaralama suçlarından sabıkalı olduğunu ve kısa süre önce cezaevinden çıktığını tespit etti . Olayla ilgili tahkikat devam ediyor .