Çaldığı Araçla Bir Kişiye Çarptı ve Takla Attı

Çaldığı ticari minibüsle kaçan ve polisin dur ihtarına silah çekerek karşılık veren şahıs, bir kişiye çarptıktan sonra aracıyla takla attı.

Yalova ' da 1 gün önce çalınan M . M . ' ye ait 77 - M - 126 plakalı ticari minibüs , Bursa Yolu Soğucak mevkiinde polis tarafından oluşturulan kontrol noktasında fark edildi . Polisin dur ihtarına uymayan şahıs , çalıntı minibüsle kaçmaya başladı .

Yaklaşık 3 kilometrelik kovalamacanın ardından Kirazlı Sanayi Sitesi ' ne dönen H . K . , o esnada işten çıkarak minibüs durağına doğru yürüyen Çiğden Işıltaş ( 28 ) isimli kadına çarptı . Kadını ağır şekilde yaralayan minibüs , kontrolden çıkarak takla attı . Çarpmanın etkisi ile yol kenarına savrulan kadın ise , olay yerine çağırılan ambulansla Yalova Devlet Hastanesi ' ne kaldırıldı . Kadının kaburgalarının kırıldığı , akciğerinde de yırtılma olduğu anlaşıldı . Hayati tehlike taşıyan kadın ameliyata alındı .

Çaldığı minibüsle takla atan ve araçtan burnu dahi kanamadan çıkan H . K . ise , koşarak olay yerinden kaçtı . Sanayi sitesinin yaklaşık 400 metre ilerisindeki dik araziye çıkan şahıs , polise zor anlar yaşattı . Polisin dur ihtarına uymayan H . K . , polise silah çekince polis de silahıyla havaya ateş açtı . Kovalamanın ardından yakalanan şahıs , güçlükle gözaltına alındı .

H . K . ' nın minibüsü sevgilisi M . M . D . ( 24 ) ile gezmek için çaldığı , yaşanan kovalamaca ve sonrasında yaşanan kazada da genç kadının araçta olduğu öğrenildi .

Gözaltına alınan H . K . , kontrol amacıyla götürüldüğü Yalova Devlet Hastanesi ' nde ise yaralı kadın Çiğdem Işıltaş ' ın yakınlarının linç girişiminden güçlükle kurtarıldı . H . K ' nın sevgilisi M . M . D ise kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına hakaretler yağdırıp terlik fırlattı .

Polis , olayı gerçekleştiren H . K . ' nın defalarca hırsızlık ve adam yaralama suçlarından sabıkası olduğunu ve kısa süre önce cezaevinden çıktığını tespit etti .

Olayla ilgili tahkikat devam ediyor .
Kaynak: İHA