Büşra Ersanlı: “nefret Biriktirmiş Bir İddianameyle Karşı Karşıya Kaldık”

Silivri Cezaevi’nden tahliye edilen Prof. Dr. Büşra Ersanlı, “9 aydır bekliyorum bu davayı ve bildiğiniz gibi çok uzun bir iddianame.

Mantığını anlayamadığımız , bizlere karşı çok fazla nefret biriktirmiş olan bir iddianameyle karşı karşıya kaldık” dedi .

KCK’ya yönelik soruşturma kapsamında 9 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Prof . Dr . Büşra Ersanlı , tahliye edildi . Saat 22 . 30 sıralarında cezaevinden çıkış yapan Ersanlı , burada ailesi , yakınları ve sevenleri tarafından karşılandı . Gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Ersanlı , “Çok teşekkür ediyorum . 9 aydır bekliyorum bu davayı ve bildiğiniz gibi çok uzun bir iddianame . Mantığını anlayamadığımız , bizlere karşı çok fazla nefret biriktirmiş olan bir iddianameyle karşı karşıya kaldık . Onu çözümlemekte zorluk çektik . Bildiğiniz gibi bu davadan yargılanan insanların büyük bir bölümü BDP’li ve arkadaşlarımızı geride bıraktığımız için üzgünüm . Tabii ki kendimiz tahliye olduğumuz için sevindik ama arkadaşlarımız geri kaldı” diye konuştu .

Ersanlı , bir gazetecinin ‘Mahkemede Kürtçe savunma krizi yaşandı bu konuda neler söyleyeceksiniz?’ sorusuna , “Ana dilde eğitim ve ana dilde savunma da , çok umut ediyorum ki yakın bir gelecekte Türkiye’de gerçekleşecek . Çünkü bu hem bireysel anlamda , hem kolektif anlamda en büyük güvenlik yolu . Ana dilde eğitim ve ana dilde rahatça kendini ifade etmek , o dili iyi öğrenmek , Türkiye’de en büyük güvenlik garantisidir” diye yanıt verdi .

Ersanlı , daha sonra kendisini bekleyen yakınları ile birlikte bir otomobile binerek buradan ayrıldı .
Kaynak: İHA