Bu Hafta 7 Film Vizyona Girdi

Sinemaseverler bu hafta 7 yeni filmle buluştu.

13 Temmuz haftasında öne çıkan filmler 'Bir Mafya Hikayesi ve 'Vahşiler'. 1970’lerin ünlü Fransız gangsteri Edmund Vidal’in günümüze kadar uzanan epik hikayesinin anlatıldığı 'Bir Mafya Hikayesi'ni Oliver Marchal yönetti ve Gerarda Lanvin, Tcheky Karyo oynadı. Haftanın öne çıkan bir diğer filmi ise Oliver Stone imzasını taşıyan “Vahşiler.” Film, The New York Times tarafından 2010 yılının en iyi 10 kitabı arasında gösterilen, Don Winslow’un yazdığı çok satan suç romanından uyarlandı. John Travolta, Uma Thurman, Benicio Del Toro, Salma Hayek “Vahşiler”in kadrosunda yer alan yıldız isimlerden bazıları. BİR MAFYA HİKÂYESİ (LES IYONNAIS - A GANG STORY) Edmund Vidal, takma adıyla Momon, 1970’li yıllarda birçok suça imza atmıştır. Bugün ise 60’larında olan Momon emekli olmuş ve hayatına çeki düzen vermiş eski bir gangsterdir. Geçmişteki kirli işlerinden uzak ve huzurlu bir şekilde karısı Janou ve torunları ile birlikte yaşamaktadır. Fakat Momon, ne kadar uğraşsa da, geçmişi onun peşini bırakmaz. Olivier Marchal’ın yönettiği ve Gerard Lanvin, Tcheky Karyo, Daniel Duval ile Dimitri Storoge’nin oynadığı “Bir Mafya Hikâyesi” 1970’lerin ünlü Fransız gangsteri Edmund Vidal’in günümüze kadar uzanan epik hikâyesini anlatıyor.

TIMARHANE (SECRETSTONE)

Oliver Stone ile oğlu Sean Stone’u beraber izleyebileceğimiz “Tımarhane” filmi; korku, gerilim, türünde olup, 2009 yılının Ekim ayında film yapımcılarının, akıl hastalarını radikal tedavi yöntemleriyle tedavi eden ve hayaletli olduğu düşünüldüğü için terk edilmiş akıl hastanesine belgesel yapmak üzere gitmeleriyle başlıyor. Elektroşok, insülin tedavisi, lobotomi bu hastanenin olağan tedavi yöntemlerini oluşturuyordu. Film, bu araştırmacı grubun, terk edilmiş hastanenin içine girdiklerinde, aniden yalnız olmadıklarını fark etmeleriyle korku ve gerilim dolu dakikaları gözler önüne seriliyor. Sean Stone’un yönettiği ve Sean Stone, Alexander Wraith, Antonella Lentini ile Oliver Stone’nun oynadığı “Tımarhane” korku sevenler için.

YAŞAM SAVAŞI (LA GUERRE EST DECLAREE - DECLARATION OF WAR)

Cannes Eleştirmenler Haftası’nın açılış filmi olan ve büyük beğeni kazanan “Yaşam Savaşı”, filmin senaryosunu da yazan başrol oyuncuları Valerie Donzelli ve Jeremie Elkaim’in gerçek hikâyeleri. Donzelli’nin yönetmen koltuğuna oturduğu film, oğullarının hastalığıyla tasasız, mutlu günlerinden koparılarak yaşamın acımasız karmaşıklığına atılıveren genç bir çiftin aşkını canlı ve dinamik bir tarzda anlatıyor. “Yaşam Savaşı”nın kadrosunda ayrıca Cesar Desseix ile Gabriel Elkaim’de rol alıyor.

OLMAK İSTEDİĞİM YER (THİS MUST BE THE PLACE)

Cheyenne, 30 yıldan beri görüşmediği babasının ölümü üzerine, 2. Dünya Savaşı sırasında babasına Auschwitz toplama kampında işkence eden Nazi subayını bulmayı kendine görev edinir. Sorrentino’nun hikâyesini seyrederken, Cheyenne’nin esprilerinin arkasındaki hüzne, günlük yaşamın içine gizlenmiş rastlantılara inanamayacaksınız. Paolo Sorrentino’nun yönettiği ve Sean Penn, Eve Hewson ile Kerry Condon’un oynadığı “Olmak İstediğim Yer” komedi-dram türünde.

UYARISIZ ŞİDDET: ATM (ATM)

Geç saatte ofisten çıkan 3 arkadaş para çekmek için bir ATM’de dururlar. Bu rutin aktivite, gençler için umutsuz bir yaşam mücadelesine dönüşecektir. Kimliği belirsiz garip bir adam ATM’nin kapısında beklemekte ve dışarı çıkmalarına izin vermemektedir. Gençlerin bu esrarengiz adamla mücadele etmekten başka seçenekleri yoktur. David Brooks’un yönettiği ve Brian Geraghty, Josh Peck, Alice Eve ile Eyde Belasco’nun oynadığı “Uyarısız Şiddet: ATM” haftanın gerilim kokan filmlerinden. VAHŞİLER (SAVAGES) Üç Oscar ödüllü yönetmen Oliver Stone, oyuncu kadrosunda Blake Lively, Aaron Johnson, John Travolta, Uma Thurman, Benicio Del Toro, Salma Hayek, ve Demian Bichir gibi ünlü yıldızları barındıran gerilim filmi “Vahşiler” ile beyazperdeye dönüyor. Film, The New York Times tarafından 2010 yılının en iyi 10 kitabı arasında gösterilen, Don Winslow’un yazdığı çok satan suç romanından uyarlandı. Ben ile Chon, en iyi marihuanaları yetiştirmenin yanında iki arkadaş ayrıca Ophelia’ya karşı duydukları aşkı da paylaşıyor. Güzel bir hayat sürerken, Meksikalı Baja Karteli, üç arkadaşı kendilerine katılmaya ikna ediyor. Baja Karteli’nin lideri Elena ve tetikçisi Lado, arkadaşlar arasındaki bağı küçümsemeye başlıyor. Ben ve Chon, bir Narkotik ajanının desteğiyle kartele karşı savaşa girişiyor. Stone’un gerilim kokan bu filmi haftanın öne çıkan yapımları arasında. CİNNET GECESİ (THE INCIDENT) George, Max ve Ricky bir rock grubunda müzik yapmaktadırlar. Küçük yerlerde sahne alsalar da ünlü olmayı hayal etmektedirler. Parasız kaldıklarında bir tımarhanede çalışmak zorunda kalırlar. Fakat bir gece büyük bir fırtına tımarhanede elektriklerin kesilmesine yol açar. Merkezi sistemle kilitlenen kapılar açılır ve tımarhanede yaşayan hastaların hepsi ansızın serbest kalır. Alexandre Courtes’in yönettiği ve Rupert Evans, Dave Lageno, Richard Brake’ın oynadığı “Cinnet Gecesi” korku türünde.