Bakan Şahin, Şehitlik Anıtının Açılışını Gerçekleştirdi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sakarya’nın Hendek ilçesinde yapılan Şehitlik Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Hendek ilçesinde 14’üncü Selman Dede Yağlı Güreş Şenliği ' ni izleyen Bakan Şahin , ardından Hendek Belediyesi tarafından yapılan Şehitlik Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi . Açılışa , Bakan Şahin ve protokol mensuplarının yanı sıra şehit aileleri de katıldı .

Anıtın açılışta programında bir konuşma yapan Bakan Şahin , " Aziz şehitlerimizin her damla kanı bu topraklar üzerine düştükçe , buralar bizim için daha çok vatan oluyor . Biz onları ölü kabul etmiyoruz , biz onları yaşayan şanslı mutlu varlıklar , Cenab - ı Allah’ın yaşayan kulları olarak görüyoruz , inanıyoruz , biliyoruz . Bu inancımız hep böyle kalbimizde yer alacak ve nesilden nesile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehadet anlayışımız ve şehitlerimize olan saygımız inancımız hep yaşayacaktır . Hendek Belediyemiz de bu anlayışın sonucudur ki şehrin , ilçenin en güzel mekanlarından birisi olan burada aziz şehitlerimize saygının ve sadakatin ifadesi olarak bu mekanı düzenlemiştir . Belediyemize , Belediye Başkanımıza bu duyarlı davranışından dolayı çok teşekkür ederim” dedi .

Konuşmasının ardından Bakan Şahin , protokol mensupları ve şehit aileleriyle birlikte açılış kurdelesini kesip açılışı yaptı . Açılışın ardından Şehitlik Anıtı gezildi . Anıtta karanfil bırakan Bakan Şahin , Hendek Belediyesi ' nin Kültür Evi ' nin açılışını yaptıktan sonra Sakarya’dan ayrıldı .
Kaynak: İHA