Bakan Şahin: 'gündemi Belirlenen Değil, Gündemi Belirleyen Bir Ülkeyiz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Biz artık gündemi belirlenen değil, gündemi belirleyen bir ülke olduk" dedi.

Batman Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen " İngilizce Yaz Kampı " etkinlikleri kapsamında Batman ve Mardin ' den İstanbul ' a gelen 360 öğrenci , Bakan Şahin ile bir araya geldi . Wow Hotel’de düzenlenen programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin , kendisinin de öğrencilerin bulunduğu bölgede yetiştiğini dile getirerek , " Ülkemizin gelecekteki mühendislerine , doktorlarına öğretmenlerine , bakanlarına , belki de başbakanlarına hitap etmekten heyecan ve mutluluk duyuyorum " diye konuştu .

Avrupa ' nın nüfusunun yaşlandığını söyleyen Bakan Şahin , " Petrolümüz , doğalgazımız , altınımız yok , ancak geleceğe inanan , hayalleri olan gençlerimiz var . Yani bizim beşeri sermayemiz var " dedi .

Türkiye ' nin büyük bir gelişim kaydettiğini ve iyi yolda olduğunu kaydeden Şahin , " Biz artık gündemi belirlenen değil , gündemi belirleyen bir ülke olduk " diye konuştu .

Öğrencilerin sadece bölgedeki rakipleri ile değil , dünyadaki diğer yaşıtları ile de rekabet içerisinde olduğunu dile getiren Bakan Şahin , gençlerin eğitim ve iş hayatlarında en iyi olmaları gerektiğini söyledi .

Bakan Şahin , " Vekilliğimin ilk yılında beni köylere götürmüyorlardı . Kendimi vekil olarak kabul ettirmem 2 yılımı aldı . Herkes dinlerken not alıyordum . Ankara ' ya gelince bu sorunlarla tek tek ilgilendim . Zamanla köylerdeki vatandaşlarımız beni istemeye başladı .

Bu dönemde iki önemli yasayı meclisten geçirmeyi başardık . Kadına yönelik şiddet yasası ile şehit , gazi ve terör mağdurları yasalarını meclisten geçirdik " dedi .

Öğrencilere her şeyden önce iyi insanlar olmaları gerektiğini belirten Şahin , " İşin özü insan olmak , iyi birer insan olun . Makamlar bittikten sonra sizin için ne söyledikleri çok önemli . Önemli olan gelip gitmek değil , iz bırakan olmaktır . Sizin için arkanızdan rahmet okunması çok önemli . Yaşlıyı , engelliyi koruyan bir ruh zenginliğine sahip olun . Sen istersen olur , bu bir hayal değildir " ifadelerini kullandı .

Öğrencilere olan güvenini belirten Şahin , " Siz ülkemizin renkleri , nefeslerisiniz . Bu gökkuşağının en güzel renklerisiniz . Bu zenginliği çatıştırmadan , ayrıştırmadan birleştirmeliyiz . Sizlere güveniyor ve sizleri çok seviyoruz " dedi .

Etkinliğe , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nail Abdulgazi Alataş , Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Hüseyin Ekiz , Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Selçuk ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı .

Kaynak: İHA