Teknopark'ta girişimcilere Ar-Ge desteği verecek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme İdaresi Başkanlığı , İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulan Teknopark'ta girişimcilere Ar-Ge desteği verecek.

KOSGEB, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile İnönü Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'in makamında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan KOSGEB Başkanı Murat Seki, MTSO, İnönü Üniversitesi ve başkanlıkları arasında yapılan görüşmeler neticesinde İnönü Üniversitesi bünyesindeki Teknopark'ta Teknoloji Geliştirme Merkezi kurulması kararı verdiklerini belirtti.

Teknopark içinde kurulacak TEK-MER aracılığıyla girişimcilere Ar-Ge desteği vereceklerini kaydeden Seki, başkanlıklarına 6 işlikli yer tahsisi yapıldığını bildirdi.

Böylece hem girişimcilerin hem de üniversite içindeki öğretim üyelerinin kendilerine başvurup Ar-Ge desteği alabileceklerini ifade eden Seki, TEK-MER'de girişimci ve öğretim üyelerine birebir bilgilendirme desteği vereceklerini kaydetti.

Teknopark içinde kendilerine tahsis edilen alanın önemine işaret eden Seki, Rektör Çelik'e desteklerinden dolayı teşekkür etti. Rektör Çelik de araştırma geliştirme faaliyetlerinin önemini vurgulayarak, bu konuda büyük adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Çelik, üniversite bünyesinde kurulan Teknopark'ın TEK-MER aracılığıyla hem iş dünyasına hem de öğretim üyelerine hizmet vereceğini kaydetti.

Daha sonra protokol imzalandı.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA