Günay, Beyşehir İlçesinde Roma Dönemine Ait Misthia Antik Kenti ve Hitit Dönemine Ait Fasıllar Anıtı'nda İncelemelerde Bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Roma dönemine ait Misthia Antik Kenti ve Hitit dönemine ait Fasıllar Anıtı'nı gezdi.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Beyşehir'e gelen Günay, Eflatunpınar Hitit Anıtı ziyaretinin ardından ilçe merkezinde antika eşyalar satan bir depoya uğradı. Depo yetkileriyle bir süre görüşen Günay ve eşi Gülten Günay, buradan çini tabak ve vazolar satın aldı.

Günay, daha sonra ilçeye bağlı Fasıllar Köyü'ne geldi. Köy yakınlarındaki Roma dönemine ait Misthia Antik Kenti ve Hitit dönemine ait Fasıllar Anıtı'nı gezen Günay, yetkililerden bilgi aldı.

Günay, burada tarihi anıt mezarlıkların bulunduğu kayalıklara çıkmak istedi. Korumalarının yardım talebini geri çeviren Günay, kayalıklara tırmanırken zor anlar yaşadı.

Kayalıkların üzerinde köylü çocuklarla sohbet eden Günay, çocuklara ''Siz buranın fahri bekçisi olun. Ben de burada çalışma yaptıracağım. Burayı turistlerin geleceği, derli toplu bir yer haline getireceğim'' dedi.

Çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektiren Günay'ın, korumalarından yardım almadan kayalıklardan inmesi üzerine bazı köylüler, ''Bakanım çok enerjiksiniz'' dedi.

Muhabir : Rıfat Yerlikaya / Mümin Altaş

Yayıncı : Ahmet Kayır
Kaynak: AA