Suriye'den 18 Rütbeli Asker Türkiye’ye Sığındı

Suriye'den kaçan ve 18 üst düzey askerin de aralarında olduğu 440 kişi, Türkiye'ye sığındı.

Çatışmaların devam ettiği Suriye'de Esad 'a bağlı ordu birliklerinden kaçan çok sayıda üst düzey komutan Türkiye 'ye sığınıyor. Hatay 'ın Reyhanlı ilçesinin sınır köyleri olan Bükülmez, Kavalcık ve Kuşaklı köylerinden sınırı aşarak kendi imkanlarıyla Türk topraklarına gelen 2 albay, 6 yarbay, 8 binbaşı ve 2 yüzbaşı ile ailelerinin de aralarında bulunduğu, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 440 Suriyeli, Türk yetkililer tarafından sınırda karşılandı.

Türkiye 'ye sığınan Suriyelilerin arasında 3 yaralının da olduğunu öğrenilirken, yaralıların Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi. Türkiye 'ye sığınan Suriyelilerden askerler ve aileleri Hatay 'daki Apaydın Çadır Kenti'ne yerleştirilirken, diğer Suriyeliler ise otobüs ve minibüslerle Şanlıurfa 'ya gönderildi.

SINIRDA YİNE ÇATIŞMA SESLERİ

Bu arada, Suriye ordusuna bağlı askerler, Türkiye sınırının hemen karşısındaki Hirbitçöz köyünde bazı evlere saldırdı. Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünün karşısında bulunan köydeki bazı evlerin çatısında 'Özgür Suriye Ordusu'nun bayraklarının aslı olduğu gözlendi. Suriye askerlerinin de bu evleri hedef aldığı belirtiliyor. Çatışma sonrasında Suriye askerleri evin üzerindeki bayrağı indirerek geri çekildi.
Kaynak: İHA