KKTC Başbakanı’ndan Rum Hastaya Ziyaret

Kalp ritim bozukluğu şikâyeti ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'ne başvuran Rum Eleni, çarpıntı nöbetlerinden radyo dalgaları kullanılarak kurtarıldı.

Şu an taburcu olmayı bekleyen Eleni, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük’ün ziyareti ile moral buldu. İrsen Küçük, ziyaretin ardından basına yaptığı açıklamada Rum hastanın Güney Kıbrıs’tan YDÜ’ye gelerek dünyada sayılı merkezlerde yapılabilen bir müdahaleyle şifa bulduğunu belirtti.

Küçük, hastaya yapılan müdahalenin KKTC’nin geldiği konumu ortaya koyduğunu vurguladı. Bu müdahalenin pek çok ülkede yapılamadığını, Türkiye’de de birkaç hastanede yapılabildiğini dile getirdi.

Küçük, KKTC’yi müdahaleyi başarı ile tamamlayan öğretim üyelerine teşekkür ederken; “Küçük Eleni’ye geçmiş olsun dilerlerimi iletirim.” dedi.

Başbakan, ayrıldıktan sonra YDÜ Kardiyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Barış Ökçün, hastanın taşikardi yöntemi ile çarpıntı nedeninin bulunduğunu, yakma yöntemiyle yok edildiğini aktardı.

YDÜ Kurcu Rektörü Dr. Suat Günsel ise YDÜ Hastanesi’nin hastalarının yüzde 10’unun Güney Kıbrıs’tan geldiğini eşirat edip sıhhat alanında daha da iyi yerlere gelmeyi hedeflediklerini açıkladı.