İl Özel İdaresi Asfalt Plenti Şantiyesi Faaliyete Geçti

Yaklaşık 1 milyon 550 bin TL’ye mal olan Adıyaman İl Özel İdaresi'ne ait asfalt plenti şantiyesi, törenle faaliyete geçti.

Kahta yolu üzerindeki Kuruçay mevkiindeki asfalt plenti şantiyesinin açılış programına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ve İl Özel İdaresi çalışanları katıldı.

İl Özel İdaresi'ne ait asfalt plenti şantiyesinin açılışında YOL-İŞ Sendikası Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından kurban kesildi. Açılış töreninde konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, “Asfalt plenti, yaklaşık 1 milyon 550 bin TL’ye mal oldu. Asfalt plentin 4 adet 240 ton ağırlığında tankı bulunmakta. Tankın birinde ısıtma için kalyak depolanmakta, diğer 3 tankta ise yamam malzemesi için bitum bulunmaktadır. Asfalt plentin üretimi 120 ton saattir. Bundan sonra İl Özel İdaresi'nce asfaltlanan yolların plent tesisi ile birlikte bakım ve onarımı zamanında ve ivedilikle yapılacağından köy yolları yeniden birinci kat asfalt kaplama yapılmasına gerek kalmaksızın ikinci kat yapılacaktır. Bunun sonucunda idaremizi büyük bir maliyetten kurtararak, bugüne kadar hiç asfalt yapılmayan yolların asfalt yapılmasına olanak sağlayacaktır. Plent tesisinin İl Özel İdaresi'ne ortalama 2 milyon TL üzerinde fayda sağlayacağı düşünülmektedir. Asfalt plenti şantiyesinin hizmete girmesi ile birlikte İl Özel İdaresi'nin hedefinin 2011 yılında kalan 82 kilometre, 2012 yılı programında bulunan 78 kilometre 1. kat ve 65 kilometre 2. kat olmak üzere toplam 225 kilometre asfalt sathi kaplama İl Özel İdaresi araçları ile yapılacaktır. Ayrıca, 2. kat programında bulunan 65 kilometrelik yolun rotmiksle bakım onarımı tamamlandıktan sonra grup köy yollarından başlayarak 150 kilometre daha yolun bakım ve onarımı hedeflenmektedir” dedi.

Asfalt plent şantiyesinin Adıyaman’a hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Ramazan Sodan konuşmalardan sonra diğer katılımcılar ile birlikte şantiyeyi gezerek açılışı gerçekleştirdi .
Kaynak: İHA