TBMM Başkanı Çiçek, 13. Beypazarı ve Yöresi Festivali'ne Katıldı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Beypazarı'nda katıldığı festivalde ”Ankara Shopping Fest”in ismini eleştirerek, "Biz kendi dilimizi benimsetmeye çalışırken, başka kültürlerin taşeronluğunu yapmamalıyız" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, 13. Beypazarı ve Yöresi Festivali'ne Katıldı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 13. Beypazarı ve Yöresi Festivali'ne katıldı.

Festivale Çiçek'in yanı sıra AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Çiçek, yaptığı konuşmada, şenliklerin iki amacı olduğunu belirterek, "Bu şenlikler niye yapılıyor o amacı bilmemiz lazım. Şenliklerin birkaç amacı var. Bunlardan bir tanesi tanıtım amacıdır. Kültürümüzü tanıtmak istiyoruz. 'Millet' demek belli bir kültür üzerine inşa edilmiş medeniyet demektir aynı zamanda" dedi.

Kültür ve medeniyetin korunması gerektiğine dikkati çeken Çiçek, bunların korumasının ve gelecek nesillere aktarılmasının icap ettiğini söyledi.

"Onun için bu şenlikler o manada fevkalade önemli" diyen Çiçek, "Onun için bu şenlikleri yaparken onun dışına çıkmamak lazım. Birinci maksadımız buysa yozlaşmadan, yozlaştırmadan işimizi doğru yapmamız gerekir. İkincisi, mahalli olarak da sanatımızı, el emeğimizi, göz nurumuzu ve kendi insanımızın özelliklerini, uluslararası nitelik kazandığına göre, bu faaliyetlerle yabancı dostlarımıza tanıtmaktır" şeklinde konuştu.

Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu faaliyetlerin bir başka faydası var. Belki o öne çıkıyor. Onu çıkarmak açısından zaman zaman yanlışlar yapıyoruz. Bu faaliyetlerin yapıldığı ilçenin ekonomik durumunu hareketlendirmek. Buraya daha çok insan gelecek, alışveriş yapacak ekonomik hayata canlılık gelecek. Bunda hiçbir yanlışlık yok ama bunu yaparken bizim kültürümüze, anlayışımıza ters düşen ifade, beyan ve gösterilerden mümkün olduğu kadar kaçınmak gerekir çünkü bu toplumumuzdaki bir takım değerlerin aşınmasına sebebiyet verir. Bunun bedelini sonra toplum, başka türlü sıkıntılarla öderken o parayla da telafi etme imkanınız yoktur." Bu konuya birkaç günden beri kamuoyunun dikkatini çekmek istediğini bildiren Çiçek, Ankara'da ilk defa bir alışveriş günleri yapıldığını ama ilanlara 'Shopping Fest' yazıldığını belirtti.

Çiçek, "Buradan ayrıldıktan sonra 135 ülkenin katıldığı Türkçe Olimpiyatlarını yapacağız. Biz, Avrupa'ya okyanus ötesine kendi dilimizi benimsetmeye çalışırken başka kültürlerin taşeronluğunu yapmamamız gerekiyor" diye konuştu.

Çiçek, konuşmasında şunları kaydetti: "Alışveriş Günleri dediğimiz zaman bunu herkes anlayacaktır, elbette yabancılar gelecek bunu onlar da anlasın demek adına bunları söylüyoruz ama bunun ötesine taşan bir çaba, bir hassasiyetsizlik de toplumda görüyoruz. Ankara'nın sokaklarını gezerken başımızı kaldırdığımızda 'Acaba biz Türkiye'de miyiz' 'Amerika'da mıyız, İngiltere'de miyiz', hastanenin, lokantanın ismi yabancı. Bunları yan yana getirdiğimizde farkında olmadan Türkiye bir dil erozyonuna, kültür erozyonuna maruz kalıyor ki bu millet hayatı bakımından son derece tehlikelidir." Sunuculuğunu Gaffur Uzuner'in yaptığı festivalde yöresel kıyafetlerin sergilendiği bir defile yapıldı. Ardından Karaşar Zeybek Ekibi bir gösteride bulundu.

Çiçek ve beraberindeki heyet, daha sonra '13. Beypazarı ve Yöresi Festivali'nin açılış kurdelesini keserek, dükkanları gezerek esnafla sohbet etti. Çiçek, gözleme yapan bir bayan esnafla yaptığı sohbette, Salih Kapusuz'un sakalını kastederek, "Buradan bir siyah bir beyaz kopar, işlerin rast gider" dedi.

Çiçek ve milletvekilleri festival alanında bez baskısı yaptı. Çiçek, Tarihi Taş Mektep'te yemek yedikten sonra festivalden ayrıldı .
Kaynak: İHA